Forum gimnazija o štrajku: Sindikati su neozbiljni

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum gimnazija o štrajku: Sindikati su neozbiljni

Forum beogradskih gimnazija kritikovao je danas sindikate prosvete, navodeći da nemaju jedinstvenu strategiju, što je "neodgovorno prema profesorima i drugim zaposlenima u srpskim školama".

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Potpredsednik Foruma, Miodrag Sokić, u saopštenju navodi da četiri sindikata iz prosvete, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, nemaju jedinstvenu strategiju.

Nova školska godina - novi štrajk

"S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da zaposlenima u osnovnim i srednjim školama u septembru preti izglasavanje Zakona o zaradama u javnoj upravi, koji će na duži rok 'osigurati' niske plate u prosveti i derogirati Zakon o radu i Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u prosveti, ovakvo ponašanje četiri sindikata prosvete je, najblaže rečeno, neodgovorno prema profesorima i ostalim zaposlenima u srpskim školama, kojih ima preko 100.000", rekao je Sokić.

On je dodao da su četiri prosvetna sindikata nejedinstvena, jer se nisu dogovorili o štrajku upozorenja, već su različiti sindikati najavili štrajkove upozorenja za različite dane - 1. i 4. septembra.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.