Bez prvog časa u školama 28. oktobra

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez prvog časa u školama 28. oktobra

Članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja stupiće 28. oktobra u jednodnevni štrajk upozorenja, ukoliko do tada ne bude postignut dogovor sa vladom o datumu i visini isplate jednokratne pomoći zaposlenima u prosveti, kao i o uvođenju platnih razreda, kojim bi se poboljšao materijalni položaj prosvetnih radnika.

Odluka o štrajku upozorenja, neodržavanjem prvog časa u prepodnevnoj i popodnevnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smeni, doneta je još 25. septembra, ali su sindikati juče i zvanično obavestili ministra prosvete Srđana Verbića.

Podsetimo, petomesečni štrajk prosvetara u prošloj školskoj godini okončan je potpisivanjem sporazuma sa Vladom Srbije, u kojem se ona obavezala da zaposlenima u obrazovanju do kraja 2015. bude isplaćena pomoć u visini do jedne prosečne mesečne plate, kao i da platni razredi počnu da se primenjuju od 1. januara 2016.

U međuvremenu, sindikalci su više puta tražili sastanke sa ministrima prosvete, državne uprave i finansija, kako bi dobili odgovor kada će sporazum biti ispoštovan, ali je vlast na njihove pozove ostala gluva.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.