Ognjen Stojanović prvak Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjen Stojanović prvak Balkana

KLADOVO - Novozelanđanin Li Grir pobednik je triatlona koji je održan u Kladovu i bodovan je za Evropski kup, šampionat Balkana i svetsku rang listu, a reprezentativac Srbije Ognjen Stojanović, koji je u generalnom plasmanu zauzeo osmo mesto, osvojio je titulu prvaka Balkana.

Grir, 22, je triatlonsku trku - plivanje, biciklizam i trčanje - završio za jedan sat, 49 minuta i 29 sekundi i ostvario prvi trijumf u karijeri u elitnom takmičenju. Odlučujuću prednost stekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u finišu trčanja.

Adam Molnar iz Mađarske bio je drugi (1:49,57), a Belgijanac Ludovik Dernije treći (1:50,25).

U prvenstvu Balakana sve tri medanje osvojili su reprezentativci Srbije. Stojanović je kroz cilj prošao u vremenu 1:53,02 sata, srebrnu medalju osvojio je Vladimir Savić (1:56,50), a bronzanu Vuk Vučković (1:58,55).

Posle pobede na trci Evropskog kupa za juniore, ovo je najveći uspeh Stojanovića u elitnoj konkurenciji. Iako je još uvek junior, on se sa velikim uspehom takmiči i u najjačoj konkurenciji.

U konkurenciji žena pobedila je Grkinja Dimaki Deniz u vremenu 2:05,24 sata i njoj je pripala i titula prvakinje Balkana. Drugo i treće mesto osvojile su ruske triatlonke Jevgenija Košeljnikova (2:05,26) i Ana Burova (2:08,32).

Reprezentativka Srbije Svetlana Blažević zauzela je sedmo mesto u ukupnom plasmanu (2:11,06), što joj je donelo srebrnu medalju u šampionatu Balkana.

Trku je otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački, a goste i učesnike pozdravili su i predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić i predsednik Srpske triatlonske unije Dragan Nikolić.

Triatlon je održan po hladnom i vetrovitom vremenu. Temperetura vode u jezeru iznosila je svega 14 stepeni, što je bio veliki problem za takmičare koji su došli 17 zemalja.

Ukupno je učestvovalo 113 triatlonaca u kadetskoj, juniorskoj i elitnoj konkurenciji. U elitnoj trci bilo je 39 muškaraca i deset devojaka. Među učesnicima su se nalazili takmičari iz Novog Zelanda, Irske, Velike Britanije, Belgije, Izraela, Poljske, Češke, Slovenije, Rusije, Austrije, Mađarske, Grčke, Turske, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Prema oceni tehničkog delegata Evropske triatlonske unije Andreasa Galanosa iz Grčke, trka je organizovana na visokom niovu, bez bilo kakvih organizacionih ili tehničkih propusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.