Zvezda ispala na penale u Milanu, svi su pobednici

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ispala na penale u Milanu, svi su pobednici

Četvrti međunarodni dečiji Forum, organizovan u projekta “Fudbal za prijateljstvo” održan je na dan finala Lige šampiona u Milanu.

Crvena zvezda je ostavila odličan utisak među 32 tima iz celog sveta i pored eliminacije na penale u šesnaestini finala od praške Sparte - ne izgubivši ni jedan meč u regularnom trajanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Projekat “Fudbal za prijateljstvo” ima za cilj da podstakne razvoj omladinskog fudbala, promoviše tolerantnost i poštovanje među decom iz različitih zemalja i etniciteta.

Ove godine, Forum je okupio mlade fudbalere iz Afrike, Azije, Evrope i Južne Amerike.

Učesnici Foruma su se družili sa globalnim Ambasadorom projekta “Fudbal za prijateljstvo” Francom Bekenbauerom, UEFA Ambasadorom pri projektu - legendom Real Madrida Mičelom Salgadom i asovima Šalkea Maksimilijanom Mejerom i Leonom Goreckom.

Ceremonija dodele “Kupa devet vrednosti“ bila je centralni deo Foruma. Ovaj trofej dodeljuje se na godišnjoj osnovi profesionalnom klubu koji je postigao izuzetne rezultate u oblasti društveno-odgovornih aktivnosti. a sada je pripao Bajernu iz Minhena.

Forum je okončan Finalnom utakmicom međunarodnog dečijeg Turnira u uličnom fudbalu projekta “Fudbal za prijateljstvo”. Pobednik turnira je tim FK Maribora, koji je sa 1:0 savladao omladince FK “Debrecin”.

Tokom nekoliko proteklih godina, bilo mi je zadovoljstvo da podržim projekat “Fudbal za prijateljstvo” u funkciji njegovog globalnog Ambasadora, koji promoviše osnovne ljudske vrednosti, važne za dobrobit svakog društva. Zbog toga mi je posebno drago da je nagrada koja odslikava suštinu programa “Fudbal za prijateljstvo”, njegove ciljeve i nastojanja, otišla u ruke Bajern Minhena. “Kup devet vrednosti” predstavlja priznanje koje potiče od dela javnosti čija svest je najslobodnija – dece. Po meni, to čini ovaj Kup posebno vrednom nagradom za klub kome biva posvećen”, napomenuo je Franc Bekenbauer.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.