Izvor: Politika, 02.Jun.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi patimo zbog loših rezultata nacionalne selekcije

Filip Đuričić: „Verujem da ova generacija nije pokazala sve što zna.” – Ljubomir Fejsa: „Ne treba živeti u prošlosti.” – Nemanja Gudelj: „Hrabro protiv Danaca ”

Pred svako novo okupljanje, kada naši najbolji fudbaleri gaje veliku nadu, Fudbalski savez Srbije zapljusnu novi nemiri. Čelnici sa Terazija smatraju da to nije slučajno, da ovdašnja opozicija namerava još više da destabilizuje A tim, oko kojeg se sve vrti. Potpredsednik Saveza Ivan Ćurković >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smatra da je našim najboljim fudbalerima u ovom momentu najpotrebniji mir, jer ih u Kopenhagenu očekuje važna utakmica, a za „prepucavanja” uvek ima vremena. Ćurković takođe kaže da sadašnja fudbalska vlada sigurno ima propusta u radu i da nije savršena, ali da ne vidi ko bi u ovom momentu mogao da zameni Tomislava Karadžića. Sa druge strane, strpljiva opozicija, okupljena oko predsednika FS Beograda Slaviše Kokeze, polako kuje plan za nove pohode ka Terazijama.

– Karadžić je izgleda kao Blater, svi ga kritikuju, a niko mu ništa ne može – zaključio je Ćurković.

Pored stalnih razmirica među fudbalskim funkcionerima, naši najbolji fudbaleri pripremaju se za nove poduhvate. Već u petak Srbija putuje u Sankt Pelten, gde je u nedelju od 17 časova protiv selekcije Azerbejdžana igra prijateljski meč, koji će biti i generalna proba pred susret sa Danskom 13. juna u Kopenhagenu. Među fudbalerima i dalje vlada optimizam, bez obzira na tešku situaciju na tabeli. Povratnik u najbolji tim, fudbaler Benfike Ljubomir Fejsa, ne krije da se uželeo reprezentacije.

– Srećan sam jer sam uspeo da se oporavim od teške povrede. Lep je osećaj ponovo biti u reprezentaciji, svestan sam da se u međuvremenu mnogo toga neprijatnog dogodilo na terenu, da rezultati nisu zadovoljavajući. Ipak, ne treba živeti u prošlosti, sada su pred Srbijom novi izazovi, koje moramo rešiti u našu korist. Utakmica protiv Azerbejdžana je dobra prilika da vidimo trenutne mogućnosti, da spremimo ekipu za važan ispit u Kopenhagenu. Smatram da bi pobedom ponovo ušli u trku za plasman makar u baraž – kaže Ljubomir Fejsa.

Nemanja Gudelj je nedavno postao član slavnog Ajaksa iz Amsterdama, čime je napravio novi iskoraku karijeri. Od njega selektor Radovan Ćurčić puno očekuje, jer je Gudelj jedan od naših najspremnijih igrača.

– Ajaks me je najviše želeo od svih klubova. Bio je najagresivniji u pregovorima i u dogovoru sa porodicom i agentom izabrao sam amsterdamski klub. Što se tiče reprezentativnih obaveza, one su za mene svetinja. Mnogi me u Holandiji pitaju zbog čega Srbija ne postiže bolje rezultate kada ima sjajne pojedince. Uvek ostanem bez odgovora. Želim da verujem da će uskoro, bar što se naših rezultata tiče, uslediti preokret – iskren je sjajni defanzivac.

U petak posle treninga naša ekspedicija će otputovati za Austriju, gde će obaviti neku vrstu priprema za duel u Kopenhagenu. Najviše nas zanima da li naš tim može da se revanšira Dancima za bolan poraz u Beogradu.

– Naravno da možemo – optimista je Filip Đuričić, fudbaler engleskog Sautemptona. – Ne postoji igrač u reprezentaciji koji iskreno ne žali zbog loših rezultata u ovim kvalifikacijama. Svi patimo zbog toga. Svesni smo da se samopouzdanje gradi kroz utakmice. Meni odlazak na Ostrvo predstavlja novi izazov u karijeri, izabrao sam zemlju u kojoj je fudbal najpopularniji, još kada bi i rezultati sa A timom bili dobri, gde bi mi bio kraj.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.