Sevilja bolja od Atletika, Real izašao na kraj sa Atletik Bilbaom

Izvor: RTS, 23.Okt.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevilja bolja od Atletika, Real izašao na kraj sa Atletik Bilbaom

Sevilja, koja od dolaska Horhea Sampaolija igra izrazito kvalitetan fudbal, savladala je Atletiko Madrid na "Sančes Pishuanu". Las Palmas je postigao predivan pogodak protiv Viljareala, ali je opet poražen na Madrigalu. Real Madrid uspeo da dođe do pobede protiv Atletik Bilbaoa.
Fudbaleri Sevilje pobedili su na svom terenu Atletiko Madrid sa 1:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u devetom kolu La Lige, u jednom od tri derbija (Barselona je u subotu bila bolja od Valensije).

Sevilja je do pobedonosnog gola došla u 73. minutu, kada je Lusijano Vijeto kroz odbranu Atletika proigrao Stivena Nzonzija koji je, nakon solo prodora, u situaciji jedan na jedan savladao Jana Oblaka.
Atletiko je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Koke u 77. minutu dobio drugi žuti karton.
Sevilja je pre gola imala dve dobre prilike do dođe do prednosti, ali je golman Atletika, Oblak, prvo u 49. minutu odbranio udarac Samira Nasrija sa ivice šesnaesterca, a potom je refleksnom reakcijom u 52. zaustavio udarac Vijeta sa oko pet metara.
Viljareal je pobedio na svom terenu Las Palmas sa 2:1. Las Palmas je poveo u 31. minutu predivnim golom iz voleja Kevina Prinsa Boatenga, posle dodavanja Tanausua.

Viljareal je izjednačio golom iz penala Nikole Sansonea u 64. minutu, a pobedu domaćem timu doneo je Sedrik Bakambu u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
Tim sa Madrigala je ostvario petu prvenstvenu pobedu i pored Real Madrida jedina je neporažena ekipa u španskom prvenstvu ove sezone. Las Palmas je u poslednjih pet utakmica bez pobede.
Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom stadionu Atletik Bilbao sa 2:1. Real je poveo u sedmom minutu golom Karima Benzeme, a izjednačio je Merino Sabin u 27. Pobedu „los blankosima" doneo je Alvaro Morata u 83. minutu, nepunih 10 minuta pošto je ušao u igru.

Atletik je pretrpeo četvrti poraz u prvenstvu i ima 15 bodova pored svog imena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BOG POMOGAO: Konačno pobeda Dinama

Izvor: OkRadio.rs, 24.Okt.2016, 09:59

Fudbaleri Dinama iz Vranja su na domaćem terenu savladali Inđiju sa 2:0 u 11. kolu Prve lige Srbije. Sve je rešeno u prvom poluvremenu, kada su Suraku u 15.  i Zucović u 43. minutu savladali golmana gostujuće ekipe. Oba gola su vranjski fudbaleri postigli glavom posle centaršuteva. U narednom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.