Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2015, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozdravila reizbor Sepa Blatera

Rusija, kao zemlja domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, pozdravila je reizbor Sepa Blatera za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA), ali je pozvala tu organizaciju da "provede promjene".

"Zadovoljni smo rezultatom glasanja. Međutim, kao članica evropske porodice fudbala, smatramo da je neophodno izvući određene zaključke i provesti neke promjene", izjavio je agenciji Tas ministar sporta Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Vitalij Mutko.

Uprkos korupcijskoj aferi u Fifi, dosadašnji predsjednik te organizacije Sep Blater ponovo je juče izabran za predsjednika u petom, četvorogodišnjem mandatu.

FIFA-u je proteklih dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u srijedu na zahtjev SAD uhapsile nekoliko čelnika FIFA-e u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svjetske kuće fudbala.

Ruski predjsednik Vladimir Putin ocijenio je da je to "američki pokušaj sprečavanja" reizbora Blatera.

Generalni sekretar FIFA-e Žerom Valke izjavio je juče u Cirihu da će svjetska prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. biti održana u Rusiji i Kataru uprkos korupcijskoj aferi koja pogađa tu organizaciju o organizaciji ta dva mundijala.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pozdravila reizbor Blatera na čelu FIFA

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015

Rusija, kao zemlja domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, pozdravila je reizbor Sepa Blatera za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA)...Rusija je, međutim, pozvala tu organizaciju da sprovede promjene poslije korupcijskog skandala..."Zadovoljni smo rezultatom glasanja. Međutim,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.