RAMBO PETKOVIĆ U RIJU: Brazilcima i Srbima samo dajte karneval

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMBO PETKOVIĆ U RIJU: Brazilcima i Srbima samo dajte karneval

Mnogo je sličnosti između vašeg i našeg naroda. Volimo fudbal, muziku, plaže, a uz to ne volimo da radimo, istakao je naš legendarni fudbaler tokom najvećeg praznika u Brazilu.

Čuveni Pet, u Srbiji mnogo poznatiji kao Dejan Rambo Petković, učestvuje i uživa u karnevalu na ulicama Rio de Žaneira kao pravi Brazilac. Zapravo, kao pravi Srbin, budući da po legendarnom asu ne postoje velike razlike između dva naroda, koja vole da uživaju i ne vole da rade.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Njegova grupa Kaprićosos de pilares, osnovana davne 1949. kao škola sambe Gremija, nije se proslavila u svojoj predstavi. Mnogi igrači nisu bili adekvatno odeveni u kostime, imali su i peh da se pokvari vozilo, a na samom početku odustali su od postavljanja Petkovićeve skulpture, iako je njihovo pojavljivanje ove godine bilo posvećeno upravo njemu - Gringu (strancu) koji igra sambu.

Svi problemi grupe Kaprićosos de pilares nisu mogli da pokvare raspoloženje njihovom lideru iz Srbije.

- Nismo bili dobri? Nemam pojma o tome. Meni je bilo predivno, mislim da nas je publika odlično prihvatila - rekao je Petković posle parade.

Između Srba i Brazilaca postoji mnogo sličnosti, a Rambo je najpozvaniji da govori o njima posle 19 godina života u zemlji kafe i fudbala.

- Sličnosti je mnogo, zato sam se i privatno i profesionalno brzo privikao na Brazil. Volimo fudbal, muziku, plaže, karnevale, i volimo da ne radimo - izjavio je Srbin, objasnivši medijima da obe zemlje imaju previše prazničnih dana.

Samba nije fudbal

I DALJE U DOBROJ FORMI

Nastup Rambovih prijatelja iz samba škole Kaprićosos de pilares nije podigao publiku na noge, pa je čak i potrajao duže od dozvoljenog, ali makar fudbalskom penzioneru nije bilo teško da ga izdrži.

- Nisam se umorio od prolaska kroz avenije. Pa, sve je trajalo mnogo kraće od jedne fudbalske utakmice - rekao je Rambo Petković brazilskim novinarima koji su ga opkolili na ulicama Rija.

U susret Igrama

STRAH OD VIRUSA ZIKA

Olimpijski komitet SAD uputio je pismo preporuke svojim sportistima da ukoliko se ne osećaju sigurno zbog virusa zika, ne putuju na Olimpijske igre u Rio.

Na sastanku koji je održan krajem januara doneta je odluka da zbog opasnosti koje nosi virus zika, posebno zbog činjenice da prouzrokuje abnormalnosti kod novorođenčadi, svi dobro razmisle.

- Rekli su nam da žene koje su trudne ili planiraju da zatrudne nikako ne bi trebalo da putuju na Igre - otkrio je Rojtersu Donald Entoni, predsednik mačevalačkog saveza SAD. Igre u Riju održaće se u avgustu.

Autor: Dejan Petković,Foto: Reuters
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.