Najveći baksuz na svetu: Igra fudbal tri i po godine i pojma nema kako se pobeđuje

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći baksuz na svetu: Igra fudbal tri i po godine i pojma nema kako se pobeđuje

A zvali su ga engleski Ćavi...

Neko je za njega jednom rekao: engleski Ćavi!

Danas mu se ista ta Engleska smeje, pokazuje prstom u pravcu Džeka Rodvela (25) i podrugljivo govori:

„Kakav gubitnik“.

Mora biti da su ovi koji sad tako pričaju u pravu, jer jer vezista Sanderlenda definitivno najmalerozniji igrač na Ostrvu. Možda i na splaneti. Preciznije, fudbaler kog nijedan trener ne bi poželeo. Razlog leži u činjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da su prošle TRI GODINE I PET MESECI kad je poslednji put  počeo utakmicu Premijer lige u kojoj je njegov tim na kraju slavio, a da je on bio na terenu.

Još preciznije: 1.241 dan.

Taj poslednji meč odigrao je 7. maja 2013, u vreme kad je Džek Rodvel još bio član Mančester Sitija i kad su mnogi Britanci gajili nadu da bi mogao da izraste u ozbiljnog igrača. Tog dana ekipa Roberta Mančinija savladala je Vest Bromvič Albion pogotkom Edina Džeka (1:0), a Rodvel odigrao 76 minuta pre nego što je mesto na terenu prepustio Majkonu. Teško da je i on sam mogao da pretpostavi da će svaki sledeći put kad počne meč napuštati stadion pognute glave.

Tako je bilo samo u još dva meča za Građane (protiv Noriča u poslednjem kolu pomenute sezone i Stouka početkom sledeće 0:0), posle čega je uspedila povreda, što je, uz činjenicu da na njega Mančinijev naslednik Manuel Pelegrini nije računao, dovelo do transfera u Sanderlend.

Pre 797 dana.

Bolje da nije, jer sa njim u prvih 11 Crne mačke ne znaju ama baš ništa. U prvoj sezoni na Sent Mericu skupio je 23 utakmice (15 kao starter), u drugoj 22 (11 od početka) - uz napomenu da je imao i tu nesreću da se povredi u 15. minutu susreta sa Mančester junajtedom (2:1), ali ga nije dočekao kao pobednik - da bi od početka ove sezone odigrao šest mečeva i naravno da nijednom nije slavio, jer ni sam Sanderlend ne zna kako to izgleda, pa se nalazi zakucan za dno tabele.

Ukupno: 32 utakmice za Sanderlend u Premijer ligi, 17 poraza i 15 remija.

Šta reći osim da je dečko pravi maler i da bi, možda, trener Dejvid Mojes (pod uslovom da se zadrži na klupi) mogao da razmisli da počne utakmice bez Džeka Rodvela.

Zanimljivo je da je ove sezone Džek Rodvel na neslavnoj večnoj listi bez pobede u ulozi startera za jedan klub pretekao Darena Mura iz Derbija (29), kao i da treće mesto na ovoj tabeli zauzima - Geret Bejl!?

Sadašnji krilni napadač Real Madrida nije se baš proslavio na početku karijere u Totenhemu, po dolasku iz Sautemptiona 2007. godine, u čemu svedoči podatak da je nanizao dve godine i osam meseci igranja fudbala za prvi tim Mamuza pre nego što je kao startet zabeležio prvu pobedu za klub iz Londona. Zaustavio se na koti 22.

Rodvel je to davno „prešišao“.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.