MIĆA NA TURNEJI: ’Ajmo Zeleni, samo sitno, kaluđerski!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIĆA NA TURNEJI: ’Ajmo Zeleni, samo sitno, kaluđerski!

Činjenica da se utakmica u Novim Baqnovcima igrala u subotu, i još sa početkom u 13 časova, uticala je da tribine ne budu dupke pune. A nisu i zato što je veći broj navijača odlučio da utakmicu gleda sa ulice, ali činjenica da više imaju status pešaka prolaznika koji su zastali da bace pogled na teren nije im zasmetala da plate kartu...

Od Banata prema Sremu niski oblaci, ali noć se nije spustila na ovaj deo fudbalske Srbije! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fudbal za oko i dušu navijača igra se u srcu Šumadije, u šta smo se uverili pretprošle nedelje na lokalnom derbiju između Rudara iz Bresnice i Orlovca iz Mrčajevaca, ali da „bubamara“ ništa manje ne rasplamsava navijačke strasti i u pitomom Sremu, imali smo priliku da doživimo minule subote.

Razgoropađeni Omladinac iz Novih Banovaca, lider na tabeli Novosadsko-sremske lige, ugostio je Borac iz Novog Sada. Žarko su Novobanovčani želeli još jedan trijumf u nizu kojim bi, praktično, pečatirali titulu jesenjeg prvaka, međutim, odlično organizovani i vrlo borbeni gosti odložili su njihovo slavlje za neko od predstojećih kola.

Neobično verne pristalice Omladinca tokom svih 90 minuta davale su gromoglasnu podršku miljenicima, ali se na kraju ipak radovala manja grupa Novosađana koja Borac bodri na svim gostovanjima.  A da se u simpatičnoj varoši na desnoj obali Dunava misli i radi na duže staze saznali smo  u razgovoru sa šefom stručnog štaba Goranom Dragoljićem Austrijom koji, što kao golman, što kao trener, punih 27 godina bije bitke za što bolje rezultate Omladinca.

"Imperativ za ovu sezonu nam je osvajanje prvog mesta i plasman u Srpsku ligu, Grupa Vojvodina, što bi bio naš istorijski uspeh. Do utakmice s Borcem sve nam je išlo kako smo i planirali, ali dobro... Iz ovog poraza ćemo da izvučemo pouku i nastavimo dobro započet posao. Ima još mnogo da se igra i dosta bodova je u opticaju", kaže Goran Dragoljić, mnogo poznatiji po nadimku Austrija, jer je u toj zemlji rođen.

Šta je vaš glavni adut u borbi za titulu?

"Imamo složnu upravu, odane navijače i veoma kvalitetnu omladinsku školu, sa svim mlađim kategorijama! A ako vam kažem da za prvi tim igra 90 odsto dečaka koji su iz Banovaca, kao i da zajedno treniraju 10 godina, sve će vam biti jasno".

Mogu li čelnici kluba da isprate na adekvatan način dobre rezultate?

"Apsolutno. Evo, na primer, sve potrebne predradnje su obavljene i u januaru počinje izgradnja našeg sportskog centra, na kojem će pored modernog glavnog terena biti napravljen i pomoćni teren s veštačkom travom, kao i balon. U slučaju da radovi ne budu završeni do početka naredne sezone, igraćemo negde u komšiluku. To je najmanji problem, samo da mi do kraja prvenstva zadržimo prvo mesto", zaključio je Dragoljić.

Prema rečima domaćina, činjenica da se utakmica igrala u subotu, i još sa početkom u 13 časova, uticala je da tribine ne budu dupke pune. A nisu i zato što je veći broj navijača odlučio da utakmicu gleda sa ulice, ali činjenica da više imaju status pešaka prolaznika koji su zastali da bace pogled na teren nije im zasmetala da plate kartu.

Doduše, uz šaljivi komentar da bi država procvetala kada bi svi, kao oni, plaćali „porez“...

"Naši navijači su privrženi klubu i uvek su spremni da pomognu, pa zato bez razmišljanja plaćaju ulaznicu. E zato imamo problem s gostujućim pristalicama koje često umeju da budu nekorektne, da ne kažem bezobrazne", saznajemo od Josipa Hakača, nekadašnjeg golmana i predsednika FK Omladinac.

Već u uvodnom delu meča odbrana domaćina je nespretno odreagovala i lopta se zakoprcala u njihovoj mreži. Od tog momenta Sremci su prestali opušteno da divane između sebe i maksimalno se posvetili duelu. I kako je vreme odmicalo, tako su sve burnije reagovali na sudijske odluke, startove i ponašanje gostujućih igrača.

Za to vreme, dve sredovečne gospođe živo su komentarisale fijasko naše reprezentacije od Danske.

"Naši su bili toliko statični, da mi se činilo da po terenu trči 20 Danaca"!

Trčali su i učenici šefa Austrije koliko ih noge nose, pokušavali i kratkim i dugim pasovima, međutim, novosadski bedem do kraja poluvremena za njih je bio neprobojan. U nastavku susreta ista slika. Gosti su se povukli i mirno branili dragoceni gol prednosti i koristili svaku priliku za brz kontranapad.

Vreme je neumitno prolazilo, na svakom delu terena je prštalo od žustrih duela, ali prave šanse za domaćina nije bilo.

"Ajmo, zeleni, samo sitno, kaluđerski i borite se do kraja, nema izgubljene lopte, ta nisu vam Danci s druge strane",  začuo se povik navijača koji je na utakmicu stigao sa zakašnjenjem i kome se uopšte nije dopalo kad je čuo da gosti imaju prednost od jednog gola.

Osetili su i malobrojni gostujući navijači da su naleti domaćina sve opasniji i zato su kuražili igrače u crvenim dresovima, kako su znali i umeli. Na primer i ovako:

"Igrajte bre do kraja, imate snage kô barbika!

Šou kraj aut-linije imao je u finalnom delu meča i mladi trener Borca koji je u jednom dahu kritikovao poteze izabranika i pojedine odluke glavnog arbitra, zbog čega je umalo zaradio isključenje.

Novosađani su na kraju odbranili teško stečeni kapital i posle četiri minuta sudijske nadoknade. Pomalo neočekivanu pobedu potom su burno proslavili u svlačionici. Dok je jedan od pristalica Omladinca slušao u prolazu njihovu pobedničku pesmu, lakonski je prokomentarisao:

"A pevali smo i mi tako kada ih ono lane pobedismo u Novom Sadu"...

(foto: Milorad Plazinić)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.