Lige petice se završavaju, koje dileme još nisu razrešene?

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lige "petice" se završavaju, koje dileme još nisu razrešene?

U pet najjačih evropskih fudbalski liga pampioni su uveliko poznati, ali zato je prava ludnica u borbi za opstanak, gde se za goli život bore Hamburg, Štutgart, Njukasl, La Korunja... Neke od njih od leta će menjati Karpi, Frozinone, Ingolštat, Bornmut...

Ni sezona 2014/2015. nije donela velike poremećaje u prvenstvima Engleske, Nemačke, Italije, Španije i Francuske. Titule su odneli prvi favoriti pre starta šampionata.

Oni koji su se najviše pojačali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << recimo Čelsi (Košta, Fabregas, Kurtoa), oni koji su u svom okruženju finansijski i organizaciono za koplje ispred konkurenata (Bajern, Juventus, PSŽ), kao i Barselona, koja se tek početkom 2015. probudila i poput uragana oduvala sve rivale. Uoči poslednjih 90 minuta, vri samo na dnu. Mnogi velikani imaju poslednju šansu...

ENGLESKA

(poslednje kolo)

Šampion: Čelsi

Liga šampiona: Mančester siti, Arsenal, Mančester junajted (kvalifikacije)

Ispali: KPR, Barnli, Hal (34) ili Njukasl (36)

Novi članovi: Votford, Bornmut, Midlzbro ili Norič

Midlzbro i Norič u ponedeljak igraju finale plej-ofa na „Vembliju“

Žoze Murinjo i njegovi “plavci” praktično su se prošetali do titule. Bane Ivanović, Nemanja Matić, Eden Azar i društvo od prvog kola su zaseli na tron, bili najčvršći tim u odbrani (primili 31 gol), drugi najefikasniji u napadu (70) pa potpuno zasluženo slave petu titulu. Siti, Arsenal i Junajted se moraju zadovoljiti Ligom šampiona, KPR-u i Barnliju će se u Čempionšipu pridružiti verovatno Hal, a možda i Njukasl, dok su novi članovi Votford Slaviše Jokanovića, Bornmut i Midlzbro ili Norič.

ITALIJA

(još dva kola)

Šampion: Juventus

Liga šampiona: Roma (67), Lacio (66), Napoli (63)

Ispali: Kaljari, Ćezena, Parma

Novi članovi: Karpi, Frozinone, a treći dolazi iz plej-ofa

Na “Čizmi” ništa novo. “Stara dama” je opet pregazila rivale, čak 16 bodova prednosti u odnosu na Romu dovoljno govori o njenoj dominaciji. Pogba, Bufon, Pirlo, Tevez, Morata i društvo bez mrlje došli su do titule. Roma i Napoli cele sezone igraju toplo-hladno, osveženje su Lacio i Sampdorija, opraštamo se od Kaljarija, Ćezene i Parme. A pitanje za one ljubitelje Serije A koji su prošlog leta jedva svarili Sasuolo jeste - da li ste spremni za Karpi i Frozinone?

FRANCUSKA

(poslednje kolo)

Šampion: PSŽ

Liga šampiona: Lion, a za treće mesto bore se Monako (68), Marsej (66) i Sent Etjen (66)

Ispali: Evijan, Mec, Lans

Novi članovi: Troa, Ajačio, i Anže (61), Nansi (59) ili Dižon (59)

U odbrani trofeja, Zlatanu Ibrahimoviću i “svecima” donekle je pretio samo Lion, ali je i tim sa “Žerlana” u finišu posustao. PSŽ je bio ubedljivo najefikasniji tim (80), a da ih Liga šampiona nije iscrpla došli bi do titule i ranije. Lion i verovatno Monako će u elitno takmičenje, iz lige ispadaju Evijan, Mec i Lans.

ŠPANIJA

(poslednje kolo)

Šampion: Barselona

Liga šampiona: Real, Atletiko, Valensija (74) ili Sevilja (73)

Ispali: Kordoba, a za dva mesta bore se Almerija (32), Eibar (32), La Korunja (34) i Granada (34)

Novi članovi (još tri kola): Betis, a za dva mesta bore se Đirona (75), Hihon (73), Las Palmas (69) i Valjadolid (69)

Bajka Atletika je završena, Barsa je ponovo na vrhu. Posle očajnog prvog dela sezone, raznih afera, pa svađe Luisa Enrikea i Mesija, sve je došlo na svoje početkom 2015. Proradio je triling Mesi - Nejmar - Suarez (ukupno 79 golova), Katalonci su od sledećih 20 kola ostvarili 18 trijumfa, a nekako u isto vreme stao je do tada ubedljivi Real. Ostalo je još pitanje ko će u Ligu šampiona, Valensija ili Sevilja i ko će uz Kordobu u niži rang.

NEMAČKA

(poslednje kolo)

Šampion: Bajern

Liga šampiona: Volfsburg, Borusija (M), Bajer (kv)

Ispali: Paderborn (31), Hamburg (32), Štutgart (33), Hanover (34), Frajburg (35) - (svi u igri)

Novi članovi: Ingolštat, a za dva mesta bore se Darmštat (56), Kajzerslautern (55) i Karlsrue (55)

Bajern je ponovo sa pola gasa došao do trofeja, i to nekoliko kola pre kraja. Najprijatnija iznenađenja su preporođeni Volfsburg i Borusija Menhengladbah, za šta su nagrađeni Ligom šampiona, a najveće razočaranje Dortmund, koji je dugo čak tavorio i na dnu. Poslednje kolo doneće ludnicu u borbi za opstanak - pet timova drhti, među njima i Hamburg našeg Gojka Kačara (dočekuje Šalke, samo im pobeda igra), Štutgart Filipa Kostića (gostuje konkurentu Paderbornu), kao i Frajburg i Hanover. I Kačaru i Kostiću igra samo pobeda!
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.