Koliko košta da vam dete navija za premijerligaša?

Izvor: MozzartSport.com, 19.Dec.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko košta da vam dete navija za premijerligaša?

Proleter iz Mramorka upravo je postao mnogo simpatičniji...

Biznis i samo biznis. Odavno se fudbal pretvorio u mašine za štampanje novca, a nema sumnje da su Englezi otišli najdalje u tome. U pojedinim slučajevima su pak - otišli dovraga, a upravo to pokazuje poslednje istraživanje uglednog britanskog dnevnika Gardijan.

Možda i najbolji primer su maskote, odnosno mališani koji sa igračima istrčavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na teren. Lepa uspomena. I papren izdatak za roditelje! Najskuplji paket nudi Vest Hem, koji je pojedine roditelje "odrao" i za 600 funti (765 evra)! Prosečna cena dresa, odnosno njegove replike namenjena najmlađim navijačima, iznosi 65 funti (82 evra).

Najjeftiniji je Njukaslov (50,50 funti), a najskuplji Česijev (77).

Ali da se vratimo još malo na pakete... U Totenhemu od 250 do 400 funti, u Lesteru od 300 do 400, Kristal Palas ima i jeftinu varijantu od 150, ali i skuplju od 425, Stouk prilično uravnotežen – od 330 do 390 funti... Ukupno 11 timova Premijer lige naplaćuje privilegiju koje nose "maskote". Plus porez naravno.

Istina, neki klubovi, poput KPR-a i Njukasla, imaju i besplatna mesta koja se dobijaju preko humanitarnih akcija. Arsenal, Aston Vila, Čelsi, Everton, Liverpul, Mančester Siti, Mančester junajted, Sautempton i Sanderlend ne naplaćuju deci priliku da upoznaju svoje idole.

Ali zato na utakmice Arsenala, Mančester Sitija, KPR-a, Lestera, Sautemptona i Vest Hema ni dete mlađe od 16 godina neće ući ako ne plati kartu skupu minimum 30 funti?!

Po sezoni to izgleda otprilike ovako... Najskuplja godišnja "u16" karta za utakmice Kristal Palasa staje 550 funti, u Sautemptonu košta 525, u Čelsiju 480, Njukaslu 446... U Arsenalu je najjeftinija varijanta cirka 340 funti. Na severu zemlje, logično, mnogo umerenije cene, pa deca mlađa od 16 godina za praćenje mečeva Sanderlenda godišnje moraju da plate 99 funti. Njukasl povremeno ulaznice za jednu utakmicu prodaje i za veoma povoljnih pet funti.

Naravno, na Ostrvu se zbog ovih brojki digla prašina. Mnogo je onih koji smatraju da prebogati klubovi siromašnoj deci uskraćuju pravo da gledaju najbolji fudbal... Surova istina... Ali istina.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.