Kameron: Blater treba da ide

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Blater treba da ide

BERLIN - Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron ponovio je da bi predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater trebalo da ode sa tog mjesta, dok se njemačka kancelarka Angela Merkel založila za transparentnost u FIFA.

"Poslije svega što se dogodilo nezamislivo je da Blater ponovo vodi FIFA. Po meni, on bi trebalo da ode; što ranije, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bolje", rekao je Kameron na konferenciji za novinare.

Merkelova nije željela da komentariše Blatera, ali je istakla da je najvažnije iskorijeniti korupciju u FIFA.

"Najvažnije je da u toj organizaciji ponovo zavlada transparentnost", rekla je ona i dodala da bi "trebalo očistiti sve što je prljavo u fudbalu, kao što je to rekao Kameron".

FIFA se suočava sa najvećim korupcionaškim skandalom u svojoj istoriji, pošto su uoči današnjih izbora za predsjednika - na kojima su kandidati aktuelni čelnik Blater i jordanski princ Ali bin Al Husein, u srijedu uhapšena sedmorica čelnika FIFA optuženih za korupciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.