Garsija podneo ostavku u FIFA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garsija podneo ostavku u FIFA

Zvaničnik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Majkl Garsija podneo je danas ostavku na funkciju predsednika nezavisne Etičke komisije te organizacije.

Garsija je odluku doneo jer je nezadovoljan načinom na koji je njegov izveštaj o dodeli organizacije Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine protumačen.

On je u saopštenju naveo da je izgubio poverenje u etičkog sudiju FIFA Hans-Joahima Ekerta i kolege >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Etičke komisije FIFA.

"Nedostatak rukovodstva u vezi sa ovim pitanjima u FIFA me je dovelo do zaključka da je moja uloga u ovom procesu došla do kraja", rekao je Garsija.

Garsija i njegov tim su Ekertu predali izveštaj na 430 stranica, a FIFA je prošlog meseca oslobodila Rusiju i Katar optužbi da su prilikom kandidature za Svetsko prvenstvo 2018. i 2022. godine kupovali glasove.

Svetska fudbalska federacija i dalje je pod velikim pritiskom javnosti da objavi ceo Garsijin izveštaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problemi u FIFA: Garsija podneo ostavku

Izvor: Sportal.rs, 17.Dec.2014

Zvaničnik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Majkl Garsija podneo je ostavku na funkciju predsednika nezavisne Etičke komisije te organizacije. Kako prenosi Beta, Garsija je odluku doneo jer je nezadovoljan načinom na koji je njegov izveštaj o dodeli organizacije Svetskih prvenstava 2018. i 2022....

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.