Fudbal: Živić spasava Grošničane

Izvor: Šumadija Press, 06.Maj.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Živić spasava Grošničane

VODOJAŽA – POLET (TRBUŠANI) 2:0 (0:0)

GROŠNICA – Igralište: FK Vodojaža. Gledalaca: 100. Sudija:Marko Tiodorović (Kraljevo). Pomoćnici: Ivan Nešović (Kraljevo) i Nemanja Bandović (Mataruška Banja). Strelac: Živić u 58. i 68. minutu.

VODOJAŽA: Veličković, Bošnjaković, D. Despotović, Grujović, M. Petrović, Rakić, M. Despotović, Vuković, Radojičić, Živić, Radulović (Đokić).

POLET: Topalović, Todorović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Kaplarević, Radovanović, Lisinac, Dunjić, Savić (Sparić), Mijatović, Grujičić (Petrović), Janković, Radulović (Sretenović).

IGRAČ UTAKMICE: Slobodan Živić (Vodojaža).

Fudbaleri zonaža iz Grošnice za tri dana protekle nedelje zabeležili su dve važne pobede. U finalu Kupa Kragujevca savladali su srpskoligaša Pobedu Beloševac (1:0), a u borbi za bodove i Polet iz Trbušana (2:0).

Bio je to mali derbi ekipa koje se bore za goli život u Zoni „Morava“. Osvojeni bodovi Grošničanima su omogućili da se približe na samo bod ekipama koje su u konkurenciji za opstanak u zonskom stepenu takmičenja, Metalcu iz Kraljeva i nedeljnom protivniku.

Ova pobeda ostvarena je boljom igrom u drugom poluvremenu. Igrači Vodojaže su u duel sa Poletom, koji je imao četiri boda više, ušli oprezno, jer su im bodovi neophodni. Kako se prvenstvo približava kraju, shvatili su da je svaki bod dragocen i da ne smeju da gube na domaćem terenu. Gosti su u prvom poluvremenu odigrali zatvorernije i suprostavili se čvrstom odbranom, za koju napadači Grošničana nisu imali rešenja. Ipak, propustili su dve šanse koje nisu iskoristili Živić i Radojičić. Međutim, i fudbaleri Poleta su pretili, ali ih je i stativa sprečila da dođu do rezultatske prednosti.

U drugom poluvremenu, gledaoci su videli zanimljiviju igru obe ekipe. Gosti iz Trbušana češće su prelazili na polovinu Vodojaže što je davalo više prostora domaćim fudbalerima da iz kontranapada vide svoju šansu za osvajanje bodova. Pokazalo se da je takva taktika domaćeg trenera Duška Matića dovela do pozitivnog rezultata i pobede.

Oba pogotka postigao je raspoloženi Živić. U 56. minutu, omaleni napadač Vodojaže preko desne strane ušao je u kazneni prostor gostiju i sa sedam-osam metara primorao golmana Topalovića na kapitulaciju.

I kod drugog pogotka Živić je učinio sve sam. Skoro na centru terena iskoristio je grešku štopera Radovanovića i došao u posed lopte. Napravio je „slalom“ kroz sredinu, ušao u protivnički šesnaesterac i sa deseta metara zatresao mrežu Poleta. Tako je Vodojaža povećala prednost na 2:0 i već tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Grošnici.

Bila je ovo utakmica, koja je rešavala naše problema u borbi za opstanak. Zbog toga smo ušli oprezno i tražili šansu za gol, ali vodili računa i da ga ne primimo. Mučili smo se u prvom delu utakmice zbog zatvorene igre protivnika. Mi ne možemo da napadamo, već koristimo kontranapade da dođemo do gola. Kada se Polet otvorio bilo nam je lakše. Stvarali smo šanse od kojih smo dve i iskoritili. Ovom pobedom 75 odsto smo rešili pitanje opstanka u ligi. Iz preostalih sedam utakmica potrebno nam je da osvojimo još 12 bodova. Mislim da to možemo, jer imamo tri protivnika na svom terenu i potrebna nam je još jedna pobeda sa četiri gostovanja – optimista je Duško Matić, trener Vodojaže.

U ostalim susretima 23. kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Slavija – Takovo 2:0, Rudar (Bresnica) – Mokra gora 2:3, Trepča – Partizan (Cerovac) 1:1, Dragačevo – Omladinac 3:2, Braća Vuković – Tutin 3:1, Rudar (Baljevac) – Metalac 0:3 i Sloboda – Orlovac 2:0.

Vodojaža je popravila svoj bodovni saldo i plasman za jednu stepnicu i sa 28 bodova zauzima 12. mesto na tabeli. Slavija se posle poraza Tutina ponovo vratila na drugo mesto i drži korak sa vodećom Mokrom gorom, ali zaostaje četiri boda.

Treći kragujevački zonaš, Partizan iz Cerovca, na dobrom je putu da na kraju prvenstva ostane iznad crte koja označava ko će u niži rang. Osvojio je, takođe, važan bod i mirnije nastavlja borbu za opstanak.

U narednom kolu Vodojaža putuje u Gornji Milanovac i gost je Takova. Slavija odlazi na derbi sa Mokrom gorom, a ishod tog susreta može da odluči da li će Bresničani ostati u trci za prvo mesto i viši rang. U ostalim susretima sastaju se: Partizan – Rudar (Bresnica), Polet – Sloboda, Orlovac – Rudar (Baljevac), Metalac – Braća Vuković, Tutin – Dragačevo, Omladinac – Trepča.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.