Fudbal: Još jedan poraz na „Čika Dači“

Izvor: Šumadija Press, 30.Avg.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Još jedan poraz na „Čika Dači“

RADNIČKI 1923 – SINĐELIĆ 1:3 (0:2)

KRAGUJEVAC – Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: Oko 500. Sudija: Slaviša Radovanović (Laćarak). Pomonici: Milan Štulović i Svetozar Živin (obojica iz Novog Sada). Strelci: Lukić u 64. minutu za Radnički 1923, Dimić u 13. i Damnjanović u 26. i 54. minutu za Sinđelić. Žuti kartoni: Živanović, Petrović, Nikolić, Andrić (Radnički 1923), Dobrašinović, Sajčić (Sinđelić).

RADNIČKI 1923 >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << : Najdanović, Miletić, Gavrović (Nikolić), Aleksić, Živanović, Petrović, Stević, Vidović, D. Miljuš, Urošević (Andrić), Čonka (Lukić).

SINĐELIĆ: Šćekić, Stanimirović, Malović, Pešić, Radulović, Piščević, Dimić (Milenkovič), Dobrašinović, Sajčić (Popadić), Damljanović, Zvrko (Perišić).

IGRAČ UTAKMICE: Uroš Damnjanović (Sinđelić).

Posle poraza od Zemuna na stadionu „Čika Dača“, mladi fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor kvalitenijoj ekipi beogradskog Sinđelića i doživeli su i treći poraz u ovoj sezoni. Juče su izgubili sa 3:1, drugi put na svom terenu, i pored podrške „crvenih đavola“.

Kragujevački prvoligaš nastupio je bez kapitena i jednog od iskusnijih igrača Aleksandra Keljevića zbog povrede i prvog golmana Marka Kostića, koji je dobio crveni karton u prethodnom kolu protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi.

Međutim, to ne može da bude opravdanje za lošu igru u prvom poluvremenu, kada su „đavolčići“ dozvolili gostima da lako postignu dva pogotka. Nesigurna odbrana Radničkog 1923 „ zaspala“ je u 13. minutu, kada je na pas Nikole Zvrka utrčao Stefan Dimić i matirao nemoćnog golmana Jovana Najdanovića. Ovaj pogodak poremetio je redove domaćeg tima, čiji su igrači grešili u prijemu i predaji lopte, a nisu uputili ozbiljniji šut na gol gostiju .

Jedini pokušaj za izjednačenje učinio je Dušan Stević, koji je posle solo prodora preko desne strane uspeo da šutira, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju Nemanje Šćekića. Ekipa Sinđelića, koja je posle duže pauze gostovala u Kragujevcu, i drugu šansu pretvorila je u pogodak. U 26. minutu, golman Najdanović dva puta je iz blizine zaustavio šuteve Sajčića i Zvrka, ali je odbijenu loptu snalažljivi Uroš Damnjanović ubacio u mrežu i povećao prednost gostiju na 2:0.

U drugom poluvremenu, kragujevački prvoligaš je odigrao malo bolje, ali to nije bilo dovoljno da sustigne prednost gostiju. U 47. minutu, Stević posle slobodnog udarca sa desne strane uspeo glavom da šutira, ali je golman Šćekić loptu izbacuje u korner. Ređaju se, potom, napadi gostiju. Najbolju šansu nije iskoristio Zvrko, jer je sa dva metra, posle centaršuta sa leve strane, pogodio stativu. Njegovu grešku, u 54. minutu, ispravio je Damnjanović svojim drugim pogotkom na utakmici i povećao prednost Sinđelića na 3:0.

Mladi fudbaleri Radničkog 1923 nisu se predavali i preko rezerviste Jovana Lukića, koji je zamenio nedovoljno pripremljenog Branislava Čonku, smanjio je vođstvo gostiju na 3:1, posle ubacivanja lopte Stevića sa desne strane. Pokušali su u nastavku utakmice Stević, Andrić i Dejan Miljuš da ugroze gol gostiju i ublaže poraz, ali bezuspešno. Dvostruki strelac Sinđelića Damnjanović propustio je veliku priliku da postigne i treći pogodak, šutirao je preko gola sa nekoliko metara.

Trener gostiju i proslavljeni fudbaler Zoran Mirković čestitao je domaćim igračima na fer i korektnoj igri i priznao da je njegov tim iskoristio neiskustvo i slabu igru u odbrani Radničkog 1923.

– Ovde smo odigrali kao da smo kod kuće.. Današnja pobeda nije plod neke blistave igre, nego pravih problema Radničkog iz kojih želim da izađe što pre. Otvorili smo dobro utakmicu i na vreme dali gol i tako stavili dodatni teret domaćoj ekipi. Imali smo šanse u prvom poluvremen i završili sa 2:0. Očekivali smo pritisak domaće ekipe u drugom poluvremenu i uspeli smo prvih 15 minuta da se obranimo, dali i treći gol i rešili današnju utakmicu – ocenio je trener Sinđelića Mirković.

Neško Milovanović, šef stručnog štaba kragujevačkog prvoligaša, posle trećeg poraza, imao je razloga da bude nezadovoljan, ne samo rezultatom već i onim što su pokazali njegovi izabranici posebno u prvom poluvremenu.

Mi smo ekipia koju, ako ne trči i ne da svoj maksimum, svako može da nadigra. Nemamo iskusnih igrača, Keljević je povređen i pred utakmicu nismo uspeli da ga oporavimo. Na terenu se odmah video njegov izostanak u igri. Sinđelić ima odličnu ekipu i mislim da će i dalje nastaviti ovakvom igrom. Uspeli smo da damo gol, ali je to bilo nedovoljno da izbegnemo poraz. Na ove tri utakmice videli smo naše nedostatke. Pokušavamo da iz ove dece izvučemo maksimum, ali kada nema borbe i želje ide se prema nekom ambisu. Nadamo se da ćemo na utakmici sa BSK-om zustaviti kola koja idu nizbrdo i da ćemo se vratiti neporaženi iz Beograda – rekao je trener domaćeg tima Milovanović.

U ostali susretima trećeg kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati: Napredak – ČSK Pivara 2:1, Sloboda – Proleter 1:1, Loznica – Dinamo 3:1, Donji Srem – Bežanija 0:0, Inđija – BSK Borča 4:0, Bačka – Sloga (PM) 3:0, Kolubara – Zemun 2:2.

Posle trećeg poraza Radnički 1923 je preuzeo poslednju poziciju na tabeli bez bodova, a u narednom kolu gostuje, sastaje se sa BSK-om iz Borče. U ostalim susretima 4četvrtog kola sastaju se: ČSK Pivara – Zemun, Sloga (PnM) – Kolubara, Sinđelić – Bačka, Bežanija – Inđija, Dinamo – Donji Srem, Proleter – Loznica i Napredak – Sloboda.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.