FIFA naložila FS BiH da vrati bodove Borcu iz Banjaluke

Izvor: Sportal.rs, 21.Nov.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA naložila FS BiH da vrati bodove Borcu iz Banjaluke

Lepe vesti stigle su na adresu Fudbalskog kluba Borac. Svetska fudbalska federacija (FIFA) uvažila je žalbu Borca te su  poništili prvobitna odluku o oduzimanju tri boda zbog "slučaja Stančeski".

- Razmatrajući žalbu Fudbalskog kluba Borac, uvideli smo da su prema Perici Stančeskom izmirena sva dugovanja od strane kluba, tako da se poništava prvobitna odluka o oduzimanju bodova. Molimo Fudbalski savez BiH da Borcu vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << tri oduzeta boda - navodi se u saopštenju koje je potpisala Kristina Farina, zamenica sekretara Disciplinske komisije FIFA.

U klubu prezadovoljni odlukom naročito kada se zna da FIFA retko kad vraća oduzete bodove.

-  Retko kada FIFA poništi svoje odluke. Konsultovao sam se sa ljudima iz Crvene zvezde i Čukaričkog, a iz Legije iz Varšave dali su mi par saveta. Tražio sam kanale kojima mogu doći do neke pozitivne informacije da osporimo tu odluku. Ljudi iz FIFA uvažili su naše dopise nakon što smo im predali kompletnu dokumentaciju. Uložili smo ogroman napor da poništimo prvobitnu odluku FIFA. Zahvalio bih svim zaposlenim u klubu, advokatima koji su nas zastupali, Fudbalskom savezu BiH, te gospođi Farini, koji su nam pomogli prilikom prikupljanja dokaznog materijala. FIFA je na jučerašnjoj sjednici odlučila da se suspenduje odluka o oduzimanju tri boda Borcu i to je prosleđeno u kancelariju FS BiH. Prema mojim saznanjima, Takmičarska komisija našeg Saveza zasedaće u utorak, kada bi trebalo da nam budu vraćeni bodovi-  rekao je direktor Banjalučana Robert Zrilić.

Borac je sa ova tri boda sada šestoplasirani tim lige sa 24 boda.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.