FANATIK: Porodični album za divljenje; Brate, vidi u kom sam društvu (FOTO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FANATIK: Porodični album za divljenje; Brate, vidi u kom sam društvu (FOTO)

Mihailo (15 godina) i Vladimir (12) Milenković, iako još mladi, mogu da se nazovu pravim fudbalskim fanaticima! Posebno Mihailo koji trenira u Trudbeniku, dok se Vladimir opredelio za nešto ekstremniji sport - slobodno penjanje.

Njih dvojica već nekoliko godina slikaju se sa najpoznatijim domaćim i svetskim fudbalerima koji dolaze u Beograd. Ovim hobijem „zarazio“ ih je tata Aleksandar koji ih je zajedno sa stricem Jovom „navukao“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na fudbal još dok su bili u pelenama.

"Brat i ja smo redovni na utakmicama Crvene zvezde još od 1979. godine. Bili smo uz ekipu po čitavoj Jugoslaviji, Evropi i, naravno, u Bariju. Moji klinci su, logično, takođe strastveni zvezdaši, a posebno Mihailo koji mašta o tome da jednog dana zaigra na Marakani", priča Aleksandar za MOZZART Sport.

Ovaj bivši fudbaler Obilića i Zvezdare počeo je pre desetak godina da vodi starijeg sina na utakmice ili u hotele u kojima su smeštene ekipe, kao i da ga slika sa poznatim fudbalerima koji su dolazili u Srbiju i Beograd. Kasnije se Mihailu pridružio i Vladimir.

"Znam koliko znače takve uspomene i zato želim da im uvek bude zanimljivo. Biće mi drago da se toga sete u budućnosti, kada se budu podsećali detinjstva".

Braća Milenković u bogatoj kolekciji imaju fotografije sa igračima Real Madrida, Intera, Rome, Bajerna, Arsenala, Ajaksa i mnogih drugih najvećih evropskih klubova, ali i reprezentacija. Tu su i poznati treneri, kao i košarkaši, vaterpolisti...

Postoje, ipak, i neke neispunjene želje.

"Propustili smo Žozea Murinja koji je u Beogradu bio kao trener Porta, ali tada još nije bio svetski poznat. Žao mi je i što nisam mogao da ih slikam sa Frančeskom Totijem, jer nije dolazio sa Romom kada su igrali protiv Zvezde, niti posle sa reprezentacijom Italije. Meni kao zvezdašu najteže je palo to što je Rajko Mitić svojevremeno odbio da se slika sa Mihailom, a neljubazan je bio i Ronaldo ’Zuba’ koji je samo prošao pored nas. Za razliku od njega, Dejvid Bekam je stao, ostavio torbu, čučnuo i zagrlio Mihaila...", otkrio nam je Aleksandar pojedine detalje kada su u pitanju asovi svetskog fudbala.

Posebna anegdota vezana je za Nemanju Vidića.

"Kada sam mu 2003, pred utakmicu Zvezda – Rozenborg, pokazao album u kojem je i njegova slika sa Mihailom, pored onih sa Zidanom, Figom, Bufonom, Raulom, Vijerijem... samo je prokomentarisao: ’Brate, vidi mene u kom sam društvu!’. To sada zvuči smešno, jer svi znamo kakvu je karijeru Nemanja Vidić napravio", kaže Aleksandar.

Mihailo, koji ima nešto duži "staž" od mlađeg brata Vladimira, kao trenutno omiljene igrače u Zvezdi istakao je Luku Jovića i Marka Grujića.

"I jedan i drugi me poznaju, a Luka mi je poklonio dres u Novom Sadu, kada je dao gol u svom debiju protiv Vojvodine. Voleo bih i ja jednog dana da zaigram u Zvezdi, kao i oni".

Ponosni tata Aleksandar kaže da strast prema fudbalu ne utiče na obaveze njegovih sinova u školi i da su i jedan i drugi odlični đaci.

"I žena i ja vodimo računa da ne zapuste školu, ali koliko su zaljubljeni u sport, posebno Mihailo u fudbal, najbolje pokazuje primer kada je odmah po povratku sa male mature skinuo košulju i obukao dres Luke Jovića koji je nije skidao narednih pet dana. Samo je prokomentarisao: Košulje su lepe, ali ovo je prava stvar".

Ako imate sličnu priču ili znate za neku, javite nam se na fanatik@mozzartbet.com ili nas kontaktirajte preko Tvitera.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.