Ćurčić će razgovarati s Vidićem, Subotićem i Ljajićem

Izvor: Politika, 26.Nov.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić će razgovarati s Vidićem, Subotićem i Ljajićem

Novi selektor naše fudbalske reprezentacije uveren da situacija može da se preokrene u našu korist. – Možemo da budemo bolji od Portugalije i Danske

Srbija je i zvanično dobila novog fudbalskog selektora! Iskreno se nadamo, boljeg i uspešnijeg od Holanđanina Dika Advokata.

Još jednom se potvrdilo da ovdašnji fudbaleri, ne razumeju fudbalsku filozofiju stranog trenera. Nije nas usrećio Klemente, a ništa bolje nismo prošli ni sa Advokatom.

Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako bilo, Radovan Ćurčić je juče seo u užarenu selektorsku fotelju, pun optimizma i velike energije.

Ovaj mladi stručnjak, koji je trenerski zanat učio u rodnoj Ivanjici, gde je nekoliko sezona predvodio Javor, a bio je i trener u čačanskom Borcu, veliki potencijal potvrdio je sa mladom reprezentacijom s kojom je nedavno izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Taj uspeh potpuno mu je otvorio put ka A timu. Ćurčić je juče brojnim novinarima, a i čitavoj sportskoj javnosti jasno poručio da ima visoke fudbalske parametre. Da ima želju, motiv i energiju i da će pokušati da odvede Srbiju u Francusku:

– Naš glavni cilj je da ostvarimo dobar rezultat. Iskreno, verujem da nije sve izgubljeno, iako je situacija teška. Međutim, da ne verujem u ovaj tim, u moje saradnike, sigurno se ne bih prihvatao ovakvog zadatka. Uostalom, novo radno mesto doživljavam kao novi izazov u trenerskoj karijeri.

Naš mladi selektor kaže da nije trenutak za davanje nekih velikih obećanja:

– Igrači i naša sportska javnost moraju da znaju da je za ovu reprezentaciju utakmica sa Portugalijom zapravo prvi baraž meč. U fudbalu ne postoje garancije, već samo rad i rad. Imamo kvalitetne fudbalere i naš prvi zadatak biće da stvorimo jak tim i da svi budemo u službi rezultata.

Ćurčić je takođe naveo da su Srbiji potrebni igrači koji imaju jasan cilj, veliki motiv i želju da igraju za svoju zemlju:

– Sigurno je da imamo fudbalere koji imaju jak karakter. Sujetni nam nisu potrebni. Zapravo, najviše bi nam odgovarao porodični model, gde svako zna gde mu je mesto. Razgovaraćemo i sa onim igračima za koje iskreno verujem da su nam potrebni. Nećemo se odreći usluga Vidića, Subotića ili Ljajića.

Novi selektor Srbije za sebe kaže da je hrabar čovek, željan novih sportskih izazova:

– Biti selektor Srbije nije lako, ali uvek verujem u ono što radim. Tako je bilo i dok sam predvodio mladu reprezentaciju. Jednostavno, imali smo dobru atmosferu, radili smo pošteno i odgovorno se ponašali prema svakom zadatku. Tako će biti i ovog puta.

Ćurčić je takođe istakao da za njega praktično od danas počinju pripreme za naredni susret kvalifikacija, koji će se igrati krajem marta sledeće godine.

– Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat i da budemo bolji od Portugalije i Danske.

Govoreći o pritisku koji prati naš nacionalni tim, kao i o podršci naroda, selektor je kazao:

– Pritisak je uvek isti. Srbija ne treba da se plaši nikoga. Naš osnovni zadatak je da vratimo veru u reprezentaciju, a rezultat je nešto što stvara opštu sliku. Situacija brzo može da se preokrene u našu korist, a za to nam je potreban jedan dobar rezultat.

Milošević: neka nam je Bog u pomoći

Radovan Ćurčić je u Staru Pazovu došao u društvu potpredsednika FSS Save Miloševića. Svestan je ovaj mladi fudbalski tandem težine zadatka i odgovornosti koja je pred njima.

– Ne plašimo se obaveza, ali neka nam je Bog u pomoći. Da ne verujemo u uspeh ne bi se ni prihvatali ovakvog zadatka, rekao nam je nekadašnji fudbalski as a danas jedan od najbližih saradnika predsednika Karadžića.

Dragan Todorović

objavljeno: 26/11/2014
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.