Blater zabrinut zbog rasizma u Rusiji

Izvor: Sportal.rs, 01.Mar.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater zabrinut zbog rasizma u Rusiji

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da je zabrinut zbog problema sa rasizmom u Rusiji, koja će biti domaćin Mundijala 2018. godine.

Organizacija Fudbal protiv rasizma i Centar za informacije i analizu iz Moskve prijavile su na desetine slučajeva diskriminacije i neprikladnog ponašanja ruskih navijača u poslednje dve sezone.

- Svesni smo izveštaja, koji smo dobili i svi smo zabrinuti. Ako se nešto ne promeni, biće neophodne izvesne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sankcije. Rasizam je jedan od problema, čije je suzbijanje u samom vrhu našeg plana i sa kojima se borimo svaki dan - rekao je Blater, prenosi agencija AP.

Sep Blater je prošle godine razigovarao, o ovom problemu, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Foto: Beta/AP Photo/Anja Niedringhaus, File)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.