Alardajs: Hajveći izazov u karijeri

Izvor: RTS, 25.Jul.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alardajs: Hajveći izazov u karijeri

Novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sem Alardajs rekao je da će mu taj posao biti najveći izazov u karijeri.

Alardajs je na svojoj prvoj konferenciji za novinare kao selektor objasnio da je "upravljanje ljudima" njegova najbolja osobina.
"Ovo će mi biti najveći izazov u dugačkoj karijeri i nadam se da ću biti uspešan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i do sada", rekao je Alardajs novinarima u nacionalnom fudbalskom centru Engleske, Sent Džordž parku.
Alardajs je prošle sezone pomogao Sanderlendu da ostane u Premijer ligi, a na klupi Engleske zamenio je Roja Hodžsona, nakon razočaravajućeg Evropskog prvenstva. Njegov pomoćnik biće Semi Li, koji mu je bio asistent i u Boltonu.
"Trenirao sam ranije igrače svetske klase - Fernando Jero, Juri Đorkaef, Džej Džej Okoča, Gari Spid, Nikola Anelka, Majkl Oven... Trenirao sam i neke talentovane igrače. Kod njih je dobra stvar što mogu da vam olakšaju život, znaju šta hoćete. Vrlo sam uzbuđen što ću raditi sa engleskom elitom jer oni brzo usvajaju vaše ideje", rekao je Alardajs.
"Veliki Sem" je cenjen u Engleskoj, iako nije osvojio nijedan veliki trofej.
"U smislu osvajanja trofeja, nažalost, nikada nisam došao do samog vrha Premijer lige. Spasavao sam klubove i nikada nisam ispao iz lige. Nije to isto kao osvajanje FA Kupa ili Liga kupa, ali jeste veliko dostignuće", rekao je Alardajs.
On je rekao da ne zna kako će njegov tim igrati, jer to zavisi od igrača koji su u tom trenutku tu.
"Mislim da je zbližavanje tima izuzetno važno, kao i pokušavanje da se stvori taj timski duh i da se pritom zabavite. Uživao sam u svom životu u fudbalu. Ovaj posao je vrhunac i želim u njemu da uživam najviše", rekao je Alardajs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.