OFK Beograd siguran, Spartaku samo bod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2015, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK Beograd siguran, Spartaku samo bod

Fudbaleri OFK Beograda savladali su danas na domaćem terenu ekipu Radnika iz Surdulice sa 3:0, dok je Rad, takođe kod kuće, slavio protiv Mladosti sa 4:2, u utakmicama 5. kola Superlige Srbije. Remi Spartaka i Jagodine.

"Romantičari" su bili sigurni na Karaburmi ne prepustivši debitantu u eliti nikakvu nadu da može barem do remija, pa je tim Vladimira Petrovića važnim bodovima odmakao od dna tabele.

Rad je do uspeha na Banjici došao nakon velikog preokreta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << susretu sa neugodnim timom iz Lučana. Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, ali su "građevinari" u nastavku zaigrali mnogo angažovanije i zasluženo trijumfovali.

Spartak u Subotici nije uspeo da sruši ekipu Jagodine, koja je posle četiri uzastopna poraza grčevitom borbom u slaboj fudbalskoj predstavi osvojila prvi bod ove sezone (0:0).

Derbi utakmice kola biće odigrane u sredu u Beogradu, gde će Crvena zvezda na stadionu Rajko Mitić ugostiti Čukarički i u četvrtak u Novom Sadu kada će se sastati Vojvodina i Partizan.

Zvezda u znatno boljoj atmosferi ulazi u utakmicu sa Čukaričkim nego za vikend protiv Voždovca, kog je savladala posle još jednog preokreta i trijumfa na Vračaru.

Crveno-bele, koji još uvek nemaju poraz, na njihovom stadionu očekuje duel s aktuelnim osvajačem Kupa Srbije, koji je prošle sezone na popularnoj Marakani uspeo da ostane neporažen.

Čukarički je ove sezone nešto bolje prošao u kvalifikacijama za Ligu Evropa od Crvene zvezde, ali tim Vladana Milojeviće je u prva četiri kola Super lige upisao dve pobede i po jedan remi i poraz. Utakmica na stadionu Rajko Mitić igraće se danas od 19.00.

S druge strane u Novom Sadu će se u četvrtak od 20.00, iako je trebalo da se odigra danas, sastati Vojvodina i Partizan.

Oba tima su veoma dobro počeli sezonu u kvalifikacijama za Ligu Evropa, odnosno Ligu šampiona, ali nisu bili toliko uspešni u domaćem prvenstvu, iako su crno-beli trenutni lideri šampionata.

Partizan je na poslednje dve utakmice u Super ligi Srbije poražen od Novog Pazara, a protiv Spartaka su na svom stadionu u sudijskoj nadoknadi vremena došli do trijumfa.

Vojvodina je pak posle lošeg početka upisala dva trijumfa, a po prikazanoj igri su možda i najviše oduševili sportsku javnost.

Rezultati:   

OFK Beograd - Radnik 3:0 (Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74)

Rad - Mladost 4:2 (Mihajlović 49. penal, 86, Arsenijević 52, Živanović 58. autogol - Gavrić 6, Jovanović 18)

Spartak - Jagodina 0:0

Tabela: Partizan, Javor i Borac po 9 bodova, Crvena zvezda 8, Čukarički, Rad, Novi Pazar, Radnički i Vojvodina po 7, itd.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva derbija Superlige: Zvezda čeka Čukarički, Partizan gostuje Vojvodini

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

Utakmicama petog kola u sredu se nastavlja Superlige, a derbi utakmice biće odigrane u sredu u Beogradu, gde će Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić" ugostiti Čukarički i dan kasnije u Novom Sadu kada će se sastati Vojvodina i Partizan...Zvezda u znatno boljoj atmosferi ulazi u utakmicu sa Čukaričkim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.