Putina pozvati da se obrati Bundestagu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putina pozvati da se obrati Bundestagu"

Nemački parlamentarac Volfgang Gerke predložio je da predsednik Rusije Vladimir Putin bude pozvan da se obrati poslanicima Bundestaga 8. maja, povodom obeležavanja 70 godina od kraja Drugog svetskog rata u Evropi.

- Bundestag bi trebalo da doprinese razvoju odnosa sa Rusijom povodom godišnjice oslobađanja Evrope od fašizma. Predlažem da pozovu Putina da se tom prilikom obrati - izjavio je Gerke u intervjuu za "Tagešpigl".

Gerke je dodao da bi Duma, donji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dom ruskog parlamenta, morala da pozove nemačkog predsjednika Joakima Gauka da se obrati ruskim parlamentarcima i učestvuje na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi podovom Dana pobjede 9. maja.

Vladimir Putin se obratio nemačkom parlamentu 2001. godine, podsjća agencija "Sputnjik".

Ruski predsednik je tokom većeg dela obraćanja, koje je trajalo oko 30 minuta, govorio na nemačkom jeziku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.