Zamenik šefa poslanika SNS oštro krtikovao ombudsmana

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik šefa poslanika SNS oštro krtikovao ombudsmana

Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS kaže da je Saša Janković odavno prestao da se ponaša kao zaštitnik građana i poručio da onaj ko sebe vidi u politici, pa se zbog toga bavi samo političkim marketingom, može da očekuje i politički odgovor za svoj rad.
Odgovarajući na pitanje o jučerašnjem saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-a u kome je Janković nazvan "šibicarem" i "prevarantom", Orlić je novinarima u parlamentu rekao da je Janković sam izabrao svoj put, te da je velika šteta što je time narušio instituciju na čijem je čelu.
"Čovek zvani Saša Janković je odavno prestao da se ponaša kao insitutucija zaštitnika građana, pre svega na našu veliku žalost. Ako je nekome do institucija u ovoj zemlji stalo, to je onda SNS", kaže Orlić i dodao da, ako neko želi da se prilike u ovoj zemlji uozbilje i da svi razmišljaju umesto što se vode nekim sitnim ličnim interesima, to je SNS.
Sa tim ciljem je SNS, navodi, i konkurisao za poverenje naroda, koje je "višestruko zavredeo".
"Mi se uvođenjem te ozbiljnosti bavimo, a onaj ko je očigledno zaključio da za sebe vidi karijeru u nečemu što nije posao koji sada obavlja, onaj koji sebe vidi u politici, pa se zbog toga samo političkim marketingom i bavi, taj i može da očekuje i politički odgovor", navodi Orlić.
Tvrdeći da je to put koji je Janković sam izabrao, Orlić kaže da je velika šteta što je time narušio instituciju ombudsmana, ali i dodaje da to nije nešto što Srbija neće moći da izdrži i preboli.
"Imali smo mi takve i veće diletante i ranije. Što se tiče davanje političkih izjava, njegova uloga je tu limitirana do tačke da apsolutno nije dozvoljena upravo po zakonu kojom je utvrđena institucija u kojoj se našao", zaključuje Orlić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radulović i Vukadinović brane Jankovića

Izvor: RTS, 24.Nov.2016

Šef poslaničke grupe "Dosta je bilo" Saša Radulović i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović uzeli u zaštitu ombudsmana Sašu Jankovića. . Radulović je rekao da je Janković žrtva "nasilja" Srpske napredne stranke,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.