Vanredno stanje ne plaši srpske turiste, ne otkazuju Tursku

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje ne plaši srpske turiste, ne otkazuju Tursku

Srpski turisti ne obaziru se, izgleda, previše na vesti iz Turske. Iako je juče najavljeno da će svi koji žele da otkažu letovanje u toj zemlji, zbog proglašenja vanrednog stanja od agencija dobiti povraćaj novca, ogromna većina turista iz Srbije od puta ne odustaje.

I do 40 posto niža cena za sve one koji svoj odmor odluče da provedu u Turskoj. Za većinu dovoljan razlog da, i pored uvođenja vanrednog stanja, svoje putovanje ne otkažu.

Oni koji, ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odluče da svoje putovanje otkažu u narednih sedam dana, platiće troškove avionske karte.

Otkazivanje letovanja osam ili više dana pred put omogućava povraćaj sredstava u visini od 95 posto. I pored toga, malo je onih koji ovo pravo žele da iskoriste.

"Što se tiče otkazivanja letovanja za Tursku bilo je par slučajeva, ali to su usamljeni slučajevi... U ovom momentu možemo reći da naši letovi idu apsolutno puni. Dakle, svi putnici koji su uplatili aranžmane i planirali svoj godišnji odmor u Turskoj, na njega odlaze", kaže Iva Đurić iz agencije Big Blue.

Iz nacionalne Asocijacije turističkih agencija JUTA poručuju da svako putuje na svoju odgovornost, ali da će oni učiniti sve kako bi oni koji otputuju bili bezbedni.

Mi imamo podatke svih putnika, gde se nalaze, u kojim hotelima i naši predstavnici su obučeni da u slučaju neke vanredne situacije mogu da reaguju, navodi Milan Lainović iz Jute.

Danas je iz Beograda za Antaliju poletelo 113 putnika, i niko na tom letu nije otkazao svoje putovanje. Sledeći čarter zakazan je već za sutra.

Detaljnije u prilogu Tijane Romić:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Uprkos vanrednom stanju srpski turisti ne odustaju od Turske

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2016

Srpski turisti ne obaziru se, izgleda, previše na vesti iz Turske. Iako je juče najavljeno da će svi koji žele da otkažu letovanje u toj zemlji, zbog proglašenja vanrednog stanja od agencija dobiti povraćaj novca, ogromna većina turista iz Srbije od puta ne odustaje...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.