Smederevo: Kupio šećer, dobio batine od policije!

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Kupio šećer, dobio batine od policije!

SMEDEREVO - Radomir Antić (60) iz Smedereva optužuje policiju da ga je tukla i nanela mu lakše povrede samo zato što je uzeo cenu s rafa iz marketa koju je nameravao da priloži kao dokaz za inspekciju, jer mu je kasirka skuplje naplatila šećer. U policiji demantuju prekomernu upotrebu sile, a Antić najavljuje tužbu. “Krađa” cene s rafa u marketu “Idea” usledila je kad je kasirka Antiću kilogram šećera naplatila 60 dinara, iako je na ceni u rafu stajalo da košta 57,99. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Stigla su dvojica policajaca, istrgli mi cenu iz ruke i predali je radniku obezbeđenja. Nisu želeli da me saslušaju, već su me ščepali, svako pod jednu ruku i bukvalno izneli napolje. Dovukli su me do službenog automobila i nasilno naslonili na haubu. Mlađi je počeo da me šutira u noge da ih raširi, a zatim me pesnicama boksovao po rebrima i bubrezima kao u džak, naočigled prolaznika - tvrdi Antić. - Kao da sam najgori kriminalac, vikao je na mene i pitao gde mi je droga. Optužili su me da sam narkoman, da dilujem drogu, a ja sam ozbiljan čovek, otac dva studenta. Posle svega, zatražili su ličnu kartu. Našem sagovorniku su u bolnici lekari utvrdili lakše povrede. U Policijskoj upravi Smederevo, međutim, negiraju njegove navode. - Ovim povodom smederevska policija obavila je razgovor s radnikom obezbeđenja, kao i građaninom koga je sam “pretučeni” predložio kao svedoka. Obojica su izjavila da ga policajci nisu tukli - piše u zvaničnom odgovoru “Novostima”, koga potpisuje načelnik PU Dejan Popović. Popović napominje i da je dva dana posle incidenta Antić došao u policiju da prijavi da su ga policajci tukli i tada su fotografisane povrede koje je, navodno, zadobio. Nismo dobili odgovor da li je protiv dvojice policijaca naložen disciplinski postupak radi utvrđivanja odgovornosti, ali se iz odgovora policije naslućuje da - nije. ČEKA SE NALAZ O PRIJAVI je upoznat zamenik osnovnog javnog tužioca u Smederevu, koji se nije izjasnio o postojanju krivičnog dela. On je naložio da se konsultacije ponovo obave kada prijavilac dostavi medicinsku dokumentaciju s konstatacijom povreda, što on još nije učinio, kažu u policiji.
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Žalio se na cenu, dobio batine

Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 10:17

Smederevac Radomir Antić iz supermarketa „Idea” izneo cedulju sa cenom u nameri da prijavi tržišnoj inspekciji, ali ga je obezbeđenje prodavnice u tome sprečilo a dežurna patrola policije pretukla..Smederevo – Šezdesetogodišnji Radomir Antić iz Smedereva otišao je pre nekoliko dana u...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.