Škola plivanja u Pančevu

Izvor: RTS, 02.Sep.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola plivanja u Pančevu

Plivač Čaba Silađi koji je zauzeo 4. mesto na nedavno završenom Evropskom prvenstvu prešao je u plivački klub Tamiš iz Pančeva. Uz Nađu Higl i trenera Sebastijana Higla spremaće se za naredna velika takmičenja, ali oni imaju i mnogo drugih zajedničkih planova.

Zahvaljujući akciji Sportskog saveza "Ja plivam, a ti" koja traje već tri decenije mali Pančevci kad krenu u 2. razred osnovne škole besplatno pohađaju i školu plivanja. Zaštitna lica ove akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od septembra biće Nađa i Čaba.

"Verujem da će deca biti srećna kada me vide pored bazena i što će moći da me pitaju sve što ih zanima oko učenja tehnika plivanja. Sigurna sam da ćemo još više popularizovati naš sport ",  kaže Nađa.

Čaba Silađi je posle neuspešne avanture u Kragujevcu našao svoj mir u Pančevu.

"Drago mi je što sam posle neprijatnog iskustva u Kragujevcu naišao na ovakav jedan grad koji se trudi koliko god može da nam stvori dobre uslove za rad", kaže Silađi.

Nađa i Čaba treniraće pod budnim okom Sebastijana Higla koji se nada da će ovog puta u svom gradu imati sve što im je potrebno za rad.

"Najbitnije stvari smo se dogovorili, a to su termini u teretani i na bazenu, a nadam se da ni finansijska podrška neće izostati", kaže Sebastijan Higl.

"Pančevci imaju problem što u gradu postoji samo jedan zatvoreni i jedan otvoreni bazen koji ovog leta nije ni radio, ali u lokalnoj samoupravi najavljuju delimično rešavanje ovog problema, jer novca za izgradnju novog kupališta nema", kaže Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća Pančeva zadužen za sport.

"Iduće godine imaćemo sigurno otvoren bazen sa balonkom koji ćemo moći da koristimo i zimi. To će svima dobro doći, jer moramo da zadovoljimo potrebe svih sportista, ali i građanstva koje želi da se kupa u bazenu", obećava Farkaš.

Plivačka akademija Milorada Čavića poklonila je PK "Tamiš" kompletnu opremu za trenažni proces koju koristiti svi plivači. Čaba Silađi je završio ovu takmičarsku sezonu, a Nađa Higl je posle porođaja počela da trenira i u decembru planira da se pojavi i na prvom takmičenju od kad je postala majka.

rts.pancevo@rts.rs

+381 13 342 555

rts.pancevo@rts.rs

+381 13 342 555
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.