Porodica, zvaničnici i gradjani odali poštu Djindjiću

Izvor: Beta, 12.Mar.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica, zvaničnici i gradjani odali poštu Djindjiću

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Nekoliko hiljada gradjana iz Bograda ali i drugih gradova Srbije odalo je u subotu na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Djindjiću ubijenom 12. marta pre osam godina u dvorištu vlade.

Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije cveće i vence položili su članovi porodice, državni zvaničnici i članovi Demokratske stranke, čiji je bio lider.

Do Djindjićevog groba u Aleji zaslužnih na beogradskom Novom groblju zajedno su došli supruga Ružica i sin Luka Djindjić i predsednik Srbije Boris Tadić.

Vence su položili ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Slobodan Milosavljević i drugi ministri, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Poštu Djindjiću odali su Dušan Petrović, Mladjan Dinkić, Verica Kalanović, Predrag Marković, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić, Gaša Knežević, Dragoslav Šumarac. Venac na grob Zorana Djindjića položio je i princ Aleksandar Karadjordjević.

Premijer Mirko Cvetković i članovi njegovog kabineta su položili venac na spomen-ploču ispred zgrade Vlade gde je pre osam godina ubijen Zoran Djindjić.

Posla sata kasnije, venac su položili članovi vlade Zorana Živkovića koji je bio premijer posle ubistva Djindjića.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija odaje poštu Đinđiću

Izvor: Šumadija Press, 12.Mar.2011

Nekoliko hiljada građana iz Beograda ali i drugih gradova Srbije odalo je danas na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ubijenom 12. marta pre osam godina u dvorištu vlade.

Nastavak na Šumadija Press...

Porodica, zvaničnici i građani odali poštu Đinđiću (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Mar.2011

Nekoliko hiljada gradjana iz Bograda ali i drugih gradova Srbije odalo je u subotu na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Djindjiću ubijenom 12. marta pre osam godina u dvorištu vlade. Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Porodica, zvaničnici i građani odali poštu Đinđiću

Izvor: NaDlanu.com, 12.Mar.2011

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Nekoliko hiljada gradjana iz Bograda ali i drugih gradova Srbije odalo je u subotu na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Djindjiću ubijenom 12. marta pre osam godina u dvorištu vlade.Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije cveće i vence položili...

Nastavak na NaDlanu.com...

Užičanka pobednica takmičenja u besedništvu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Mar.2011

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Sonja Milivojević iz Užica pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje šestu godinu organizuju Demokratska stranka i Fond dr Zoran Đinđić. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Počast Đinđiću, vizionaru moderne Srbije

Izvor: Večernje novosti, 12.Mar.2011

Obeleženo osam godina od ubistva predsednika Vlade dr Zorana Đinđića. Porodica, državni funkcioneri i građani položili cveće na Đinđićev grob

Nastavak na Večernje novosti...

Osam godina posle Đinđića

Izvor: SEEcult.org, 13.Mar.2011, 04:05

Osmogodišnjica ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića obeležena je 12. marta u Beogradu polaganjem venaca na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, kao i na spomen-ploču na zgradi vlade, a tradicionalno je dodeljena i nagada za najboljeg mladog besednika u Đinđićevu čast,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.