Tadić odao poštu Đinđiću

Izvor: Glas javnosti, 13.Mar.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić odao poštu Đinđiću

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju odao poštu premijeru Zoranu Đinđiću, ubijenom pre osam godina. Tadić je na Đinđićev grob spustio žutu ružu i upalio sveću.

Na grob Đinđića cveće su položili i njegova udovica Ružica i sin Luka, kao i brojni funkcioneri Demokratske stranke.

Nekoliko hiljada građana iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ali i drugih gradova Srbije odalo je na Novom groblju poštu pokojnom premijeru Srbije ubijenom pre osam godina u dvorištu vlade. Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije cveće i vence položili su članovi porodice, državni zvaničnici i članovi Demokratske stranke, čiji je bio lider.

Do Đinđićevog groba u Aleji zaslužnih na beogradskom Novom groblju zajedno su došli supruga Ružica i sin Luka Đinđić i predsednik Srbije Boris Tadić. Vence su položili ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Slobodan Milosavljević i drugi ministri, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Poštu Đinđiću odali su Dušan Petrović, Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Predrag Marković, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić, Gaša Knežević, Dragoslav Šumarac. Venac na grob Zorana Đinđića položio je i princ Aleksandar Karađorđević.

Predstavnici omladine DS iz Beograda i unutrašnjosti došli su u organizovanoj povorci od Vukovog spomenika, a na Đinđićev grob ostavljali su žute ruže. Predsednik omladine DS Balša Božović rekao je kod Vukovog spomenika, odakle je kolona građana krenula ka Novom groblju, da demokratska omladina okupljanjem želi da podseti na velikog čoveka i veliku ideju.

"Za nas Zoran znači inspiraciju. Kad god nešto radimo podsetimo se kako bi on to uradio, šta bi on rekao na to šta smo mi uradili i da li bi mogli da budemo bolju", kazao je Božović. Na Novom groblju i dalje je kolona građana koji čekaju da odaju poštu Đinđiću.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.