Montevideo u Španiji

Izvor: Blic, 17.Jun.2011, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Montevideo" u Španiji

Snimanje drugog dela filmske sage „Montevideo, Bog te video”, o našoj fudbalskoj reprezentaciji iz 1930. godine, počelo je na egzotičnim lokacijama Tenerifa. Ekipa će boraviti na Tenerifama četiri nedelje, a snimanje će se odvijati na dve lokacije.

Odmah po dolasku svih članova ekipe filma, 15. juna, bio je prvi dan snimanja na izabranoj lokaciji. Ekipa je tu provela devet sati i snimila prve scene drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filma.

Odgovarajući ambijent na Tenerifama veoma je nalik na južnoamerički, odlično služi za snimanje scena koje se događaju u Montevideu. Prvi dan je protekao na jednom trgu grada Santa Kruz de Tenerife, čija je arhitektura slična kao u glavnom gradu Urugvaja.

- Ovde smo već dva dana i zaista imamo mnogo posla. Santa Kruz de Tenerife je predivan gradić na obali. Imamo sve idealne uslove da dočaramo atmosferu Južne Amerike, a ekipa je izuzetno vredna i radna - rekla nam je PR „Intermedia Network” produkcije Nevena Povrenović.

Već uigrana filmska ekipa, pod rediteljskom palicom Dragana Bjelogrlića, vredno je radila prvi dan i stigla da snimi sve što je bilo planirano. Snimane su scene dolaska naših reprezentativaca u Montevideo i njihov susret s drugačijim svetom i novim ljudima. Na filmskom setu su, pored naših glumaca, i lokalni glumci, kojima su dodeljene sporedne uloge u filmu.

Na snimanju nastavka učestvuju isti glumci koji su tumačili uloge fudbalera u prvom filmu: Miloš Biković (Tirke), Petar Strugar (Moša), Viktor Savić (Milutinac), Andrija Kuzmanović (Jakšić), Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić. Njima se u drugom filmu pridružuje i mladi glimac Ivan Zekić, u ulozi poznatog fudbalera Ivice Beka. Tu je i trinaestogodišnji dečak Predrag Vasić, u ulozi malog Stanoja, kao i starije kolege Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović i Srđan Timarov.

Reditelj Dragan Bjelogrlić je u jednom od svojih intevjua povodom filma naglasio da mu je režija projekta „Montevideo, Bog te video” došla u pravom tenutku.

- Kad sam čuo ovu priču, odmah mi je bila primamljiva jer, pre svega, volim fudbal. Volim i tridesete godine prošlog veka. Privuklo me je to što ona nije priča o velikim ratovima malih naroda. To je jedan mali događaj o ljudima koji hoće da idu na svetsko prvenstvo u fudbalu. Shvatio sam da se kroz tako jedan mali događaj može ispričati priča i o jednom vremenu, o ljudskom podvigu i o ostvarenju jednog sna. Shvatio sam da od te priče može da se napravi jedan lep, poetski film. Naime, kada sam počeo da pripremam scenario o odlasku u Montevideo i učešću na Svetskom prvenstvu u fudbalu, onda smo shvatili da je to previše, te da treba da napravimo dve priče, dva filma i dve sezone TV serije - rekao je Bjelogrlić.

Bioskopi

Prvi deo filmske sage „Montevideo, Bog te video”, s podnaslovom „Kad je fudbal bio mlad”, do sada videlo je oko 600.000 gledalaca. U drugom delu filma biće opisana neobična sudbina većinom srpskih fudbalera koji su brodom putovali u Urugvaj 1930. godine na prvo svetsko prvenstvo u fudbalu i tamo osvojili fantastično treće mesto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski naturščici u drugom delu "Montevidea..."

Izvor: S media, 17.Jun.2011

Ekipa filma „Montevideo, Bog te video“ planira da do 16. jula završi materijal za nastavak priče o fudbalskim junacima iz 1930. godine...Biće snimljene scene dolaska naših reprezentativaca u Montevideo i njihov susret sa drugačijim svetom i novim ljudima. Na filmskom setu su pored naših glumaca...

Nastavak na S media...

'Montevideovci' na Tenerifama

Izvor: Press, 18.Jun.2011, 00:18

Ekipa filma „Montevideo, bog te video" već nekoliko dana snima kadrove drugog dela na trgu glavnog grada Santa Kruz de Tenerife.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.