Star Wars Fan konvencija u SKC-u

Izvor: Crtaci.info, 17.Jun.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Star Wars Fan konvencija u SKC-u

"Srećna galerija" SKC-a organizuje prvu srpsku "Star wars fan konvenciju", koja će se održati 19. juna 2011. godine, sa početkom u 11:30 sati, u Studentskom Kulturnom Centru, u Beogradu. U SAD se svake godine održava sličan događaj pod nazivom Star Wars: Celebrations.


I neke druge, mahom evropske zemlje imaju sada već dugu tradiciju obeležavanja filmske sage čija je popularnost počela 1977. godine i do danas nije prestala. Naprotiv, stalnim dodavanjem sadržaja celokupnoj priči, objavljivanjem novih knjiga, stripova, video-igara, serija i ostalih multimedijalnih sadržaja, koji odmah postaju prihvaćeni kao nova poglavlja u celokupnoj priči od strane obožavalaca, popularnost "Ratova zvezda" sve više raste, privlačeći i nove generacije.

Konvencija će sadržati pet predavanja o različitim aspektima "Ratova zvezda" (navedeni dole), potkrepljenim audio-vizuelnim materijalom (video snimcima, muzikom, kostimima, kolekcionarskim predmetima, knjigama i dr.), kao i nagradnim kvizom na kraju u kome ćete moći da testirate svoje znanje o Ratovima zvezda i osvojite vredne nagrade.

Takođe, za vreme cele Konvencije, biće aktivna svojevrsna berza kolekcionarskih predmeta, gde posetioci mogu doneti delove svojih kolekcija za razmenu. Kao poseban deo Konvencije, biće upriličena izložba radova škole i radionice crtanja stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev" na temu "Ratovi zvezda", kao i celodnevna angažovanost članova škole i radionice na crtanju na licu mesta. Tako posetioci mogu odneti kući crtež svog omiljenog lika iz "Ratova zvezda" koji će im nacrtati profesionalni crtači.

.: Program :.
Okupljanje učesnika i gostiju - 11:30
Dobrodošlica i uvodna reč - 12:00
Prijava takmičara za kviz - 12:30

.: Predavanja :.
1. Star Wars: Najveći moderni ep (Nemanja Ćalić) - 13:00
2. Star Wars: Kolekcionarski univerzum (Predrag Dimitrijević) - 15:00
3. Star Wars: Sila u filozofiji i religiji (Dejan Vujić) - 16:30
4. Star Wars: Uticaj na sagu i uticaj sage (Dr Mladen Kalpić) - 17:30
5. Star Wars: Svetlosna sablja - oružje koje život znači (Marko Aleksić) - 18:30

Nagradni kviz - 19:30
Odjavna reč i završetak konvencije - 21:00

Izvor: Manteegroo

Link: http://www.facebook.com/event.php?eid=186980754682759

Nastavak na Crtaci.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Crtaci.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Crtaci.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.