Marjanović na Đorđevićevom spisku, Bjelica preskače EP

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović na Đorđevićevom spisku, Bjelica preskače EP

Posle fantastične sezone sa Crvenom zvezdom, u nacionalnom timu debitovaće 28-godišnji bek Branko Lazić, koji je bio među kandidatima za najboljeg defanzivca Evrolige SELEKTOR Srbije Aleksandar Đorđević objaviće u ponedeljak širi spisak kandidata za Evrobasket, koji će biti odigran od 31. avgusta do 17. septembra u četiri zemlje (Turska, Finska, Izrael, Rumunija). Na njemu će se naći i centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Detroita Boban Marjanović, koji je prošle godine neposredno pred okupljanje reprezentativaca odustao od olimpijske akcije. Od tada je više puta rekao da će u budućnosti biti na raspolaganju nacionalnom timu ukoliko dobije Đorđevićev poziv. Naravno, Bobija čeka borba za mesto u timu za EP, s obzirom na to da je dve NBA sezone proveo uglavnom na klupama San Antonija i Detroita. Loša vest za Srbiju je da će Nemanja Bjelica zbog dugog perioda rehabilitacije propustiti još jedno takmičenje. Krilnom centru Minesote operisano je stopalo 21. marta i, kako saznajemo, biće spreman tek pred početak NBA sezone. Jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije morao je da preskoči i Olimpijske igre u Riju zbog upale nerava na nozi. Povreda nije razlog zbog kojeg će Nikola Jokić skoro izvesno gledati iz daleka utakmice Srbije na Evrobasketu. Naš NBA as biće na Đorđevićevom širem spisku, ali su male šanse da će ovog leta obući dres sa državnim grbom. Srpskog centra čeka potpisivanje novog ugovora sa Denverom, koji mu je sugerisao da bi bilo dobro da propusti EP i leto posveti fizičkoj pripremi za narednu NBA sezonu, u kojoj Nagetsi očekuju od prve zvezde da ih uvede u plej-of. Posle fantastične sezone sa Crvenom zvezdom, u nacionalnom timu debitovaće 28-godišnji bek Branko Lazić, koji je bio među kandidatima za najboljeg defanzivca Evrolige i jedan od najzaslužnijih za sjajne partije našeg šampiona u elitnom klupskom takmičenju. U jednom trenutku postojala je dilema da li će bek Unikahe Nemanja Nedović moći da igra na Evrobasketu, ali je najbolji igrač španskog tima razvejao sumnju. - Imao sam razgovore sa doktorima, pojavila se mogućnost da idem na operaciju. Ali, ovog leta je neće biti sigurno, tako da sam na raspolaganju selektoru - rekao je Nedović. RIVALI TURSKA, RUSIJA, LETONIJA... KOŠARKAŠI Srbije takmičiće se u D grupi Evrobasketa sa selekcijama domaćina Turske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i Belgije. Utakmice se igraju u dvorani Fenerbahčea, dok će završna faza EP biti odigrana na terenu "Sinan Erdem arene", gde je održan i poslednji fajnal-for Evrolige.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marjanović, Jokić i Bjelica na spisku za EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2017, 09:14

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo na kome se nalaze Boban Marjanović, Nikola Jokić i povređeni Nemanja Bjelica...Đorđević je pozvao Marjanovića godinu dana posle otkaza visokog centra za Olimpijske igre u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.