MALJKOVIĆ ISKRENO: Molili smo za Zvezdu i Partizan

Izvor: Kurir, 03.Maj.2014, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALJKOVIĆ ISKRENO: Molili smo za Zvezdu i Partizan

Srpski košarkaški trener i Aleksandar Đorđević pokušali na sve načine da našim klubovima omoguće vajld kard za Evroligu

Sirotinjo, i bogu si teška.

Srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković i naš selektor Aleksandar Đorđević imali su sastanak s prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom. Maljković je pokušao da svoje dugogodišnje poznanstvo s Bertomeuom iskoristi kako bi pokušao da izdejstvuje vajld kard za naše klubove >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji nisu uspeli da se plasiraju u najjače klupsko takmičenje.

Aduti naše košarke

- Hteli smo da smekšamo stav Evrolige da Crvena zvezda i Partizan dobiju vajld kard. Naši aduti su povezanost naroda s košarkom, koja nigde nije izražena kao kod nas, tradicija, rezultati, veliki igrači, treneri... Rekao nam je da je to veoma teško, gotovo nemoguće - kaže Maljković i objašnjava šta je jedan od najvećih problema:

- Bertomeu je imao sastanak s predsednikom Hapoela iz Jerusalima. Ručali su od dva do četiri, a onda mu je sagovornik saopštio da je tokom ručka postao bogatiji za dve milijarde dolara jer je prodao Tviter! Njihov budžet je bez limita i nema tog uslova koji ne bi ispunili. Isto je i s katarskim fondom koji je kupio PSŽ. Uz svu našu tradiciju i istinite epske pesme, mislim da od vajld karda nema ništa!

Izgubljeno vreme

SRPSKI SERDARI I VOJVODE

Maljković kaže i da je neophodno promeniti sistem rada u Srbiji:

- Mi od 2002. godine nemamo veliki trofej, Partizan je ulazio u Top 16 i bio svitac u noći, svetleća reklama. Hrvati imaju pet-šest mladih igrača, što kod nas baš nije slučaj. Mnogo smo vremena izgubili i moramo se vratiti formiranju igrača. Problem je što ljudi ne vole istinu ako nije lepa za uho. Kod nas je sve „ja tebi serdare, ti meni vojvodo“!
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Maljković i Đorđević: Molili smo Evroligu za Zvezdu i Partizan!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Maj.2014

Trofejni stručnjak i selektor Srbije imali sastanak sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bartomeuom koji je istakao da će crveno i crno-beli teško dobiti ''vajld kard''

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.