Kleo ne može da igra za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kleo ne može da igra za Srbiju

STARA PAZOVA -

Fudbalski savez Srbije (FSS) objavio je danas da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji, što je u skladu sa pravilima FIFA.

FSS je saopštio je da je "zbog niza spekulacija u domaćim medijima" oko mogućnosti nastupa za reprezentaciju zatražio od FIFA tumačenje "nejasnih odredbi članova 16 i 17" pravilnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o sticanju prava nastupa za reprezentaciju.

Iz FIFA je stigao odgovor da igrač mora da provede u kontinuitetu pet godina u zemlji ako državljanstvo nije dobio na osnovu toga što je rođen u zemlji, ili ako je neko od njegovih roditelja ili njihovih roditelja rođen u Srbiji.

"Njihov decidan odgovor se svodi na sledeće - kada igrač dobije državljanstvo i pasoš Republike Srbije, a ne ispunjava uslov baziran (na rođenju)...onda je neophodno da provede na teritoriji Srbije u kontinuitetu minimum pet godina, kako bi stekao pravo da zaigra i za reprezentaciju Srbije", naveo je FSS.

Domaći mediji i fudbalska javnost nagađali su poslednjih nedelja da bi za reprezentaciju mogao da zaigra Brazilac Kleo zbog toga što "orlovi" imaju problema sa napadačima. To je, međutim, sada otpisano, pošto bivši igrač Partizana nije proveo pet godina u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA: Bez stranaca u dresu Srbije

Izvor: B92, 23.Avg.2011

FSS objavio je da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji...FSS je saopštio je da je "zbog niza spekulacija u domaćim medijima" oko mogućnosti nastupa za reprezentaciju zatražio od FIFA tumačenje "nejasnih...

Nastavak na B92...

Pravilnik FIFА brani strancima da igraju za Srbiju

Izvor: Utakmica.rs, 23.Avg.2011

Zurnal.rs: Fudbalski savez Srbije objavio je da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji, što je u skladu sa pravilima FIF&#1040;. FSS je saopštio je da je "zbog niza spekulacija u domaćim medijima"...

Nastavak na Utakmica.rs...

Kleo ipak ne može da igra za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2011

Fudbalski savez Srbije objavio je danas da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji, što je u skladu sa pravilima FIFA.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

FIFA: Kleo ne može da igra za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2011

Fudbalski savez Srbije je objavio da igrači koji su nedavno dobili srpsko državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji...Fudbalski savez Srbije (FSS) objavio je da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo neće moći da igraju za reprezentaciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Za sada bez Klea i Evandra

Izvor: RTS, 23.Avg.2011

Brazilski fudbaleri Kleo i Evandro koji imaju i pasoš Srbije još ne mogu da zaigraju za reprezentaciju naše zemlje, saopštio je Fudbalski savez Srbije...FSS je od Međunarodne fudbalske federacije zatražio tumačenje članova 16. i 17. izmenjenog Pravilnika o primeni Statuta po pitanju sticanja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.