Jildirim: Častili smo evroligaške sudije

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jildirim: Častili smo evroligaške sudije

Predsednik sportskog društva Fenerbahče na lokalnoj televiziji izneo šokantne podatke o arbitrima košarkaške Evrolige.

Aziz Jildirim gostovao je na jednoj od najgledanijih TV stanica u Turskoj, u emisiji na temu nameštanja utakmica i potplaćivanja sudija.

Prvi čovek Fenerbahčea proveo je u zatvoru skoro godinu dana, zbog sumnji u "mutne" radnje fudbalskog kluba, a u prvom obraćanju javnosti nakon izlaska na slobodu, dotakao se i običaja koji vladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u košarci.

"Svaki sudija koji dođe da sudi evroligašku utakmicu pravo sa aerodroma ide na Grand Bazar. Tamo kupuju skupu odeću i poklone, a mi platimo umesto njih. To je tradicija koja je odavno uspostavljena i svi turski klubovi su je poštovali".

Jildirim je dodao da je sve to rađeno u režiji Košarkaškog saveza Turske, ali ne u cilju potkupljivanja sudija.

"Kupovali smo im poklone, ali nismo uvek dobijali utakmice".

Samo naivan čovek pomislio bi posle svega da sudije bar ponekad nisu obavljale svoj posao pod uticajem "gostoprimstva" turskih klubova. Ako je tako i u nekim drugim zemljama, onda Evroliga nije sasvim regularno takmičenje...

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jildirim: Častili smo sudije u EL

Izvor: B92, 14.Sep.2012

Aziz Jildirim, predsednik sportskog društva Fenerbahčea, izjavio je šokantne podatke o arbitrima košarkaške Evrolige...Jildirim je tokom gostovanja u jednoj emisiji čija je tema nameštanje utakmica i potplaćivanje sudija izneo neke neobične stvari vezane za događaje u Evroligi..."Svaki sudija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.