Granica za studiranje na budžetu 48 bodova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granica za studiranje na budžetu 48 bodova

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prihvatilo je danas zahteve Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), koje je to telo iznelo u okviru kampanje "Potpiši za 10", među kojima je i zahtev da granica budžetasko finansiranje studiranja bude 48 bodova, saopštio je SKONUS.

Ministarstvo je prihvatilo da u izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju uđe odredba da broj ispitnih rokova samostalnoodređuju visokoškolske ustanove u dogovoru sa studentskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamentima To bi omogućilo veći broj ispitnih rokova nego sada i da se istim zakonom reguliše i status produžene (apsolventske) godine. Ministarstvo je, kako se navodi u saopštenju, u potpunosti podržalo zahtev studenata za uvođenje sistema integrisanih petogodišnjih studija za obrazovanje nastavnika.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je formiralo i Radnu grupu za izradu Nacrta zakona o studentskom organizovanju, predvidelo rad na izradi Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija i podržalo aktuelnu inicijativu studenata za izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju.

Sastanku su prisustvovali ministar Srđan Verbića i predsednika SKONUS-a Milan Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Granica za studiranje na budžetu 48 bodova

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prihvatilo je danas zahteve Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), koje je to telo iznelo u okviru kampanje "Potpiši za 10", među kojima je i zahtev da granica budžetsko finansiranje studiranja bude 48 bodova...Ministarstvo je prihvatilo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.