Fudbalsko prvenstvo u novom formatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2009, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalsko prvenstvo u novom formatu

BEOGRAD - Utakmicama prvog kola Superlige sutra počinje novo prvenstvo Srbije u fudbalu, koje će se odvijati po novom formatu takmičenja sa 16 klubova.

U superligaškom karavanu naći će se i tri debitanta - BSK iz Borče, Mladi Radnik iz Požarevca i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Nakon dugog vremena, među najboljim klubovima iz zemlje naći će se i subotički Spartak, dok je Smederevo povratnik u staro društvo.

Starosedeoci u najelitnijem domaćem takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina ulaze u novu avanturu kao najveći favoriti za osvajanje titule, dok će OFK Beograd, Javor, Čukarički, Borac, Jagodina i Napredak biti "nivelatori" moći i snage klubovima sa dužom i bogatijom tradicijom.

"Svi klubovi su dobili dozvolu da mogu da nastupe u Superligi. Stigle i pojedinačne licence za igrače, pa takmičenje može da počne. Debitantima u Superligi - Mladom Radniku i Metalcu ostaje da dorade infrastrukturu na stadionima na kojima će igrati, ali to neće odložiti početak prvenstva", rekao je Tanjugu generalni sekretar Zajednice superlige Miodrag Janković.

Janković je dodao da svaki klub može za prvenstvo da prijavi najviše 20 fudbalera. Pored tog broja, superligaši mogu prijaviti neograničeni broj fudbalera mlađih od 18 godina.

"Ovom odlukom želimo da motivišemo klubove, ali i mlade fudbalere da se takmiče u najvišem rangu. Zato će svakom igraču ispod 18 godina biti omogućeno da pokaže vrednost i da nastupa u Superligi", rekao je Janković.

U minuloj tromesečnoj pauzi mnogi klubovi su doživeli promene. Prednjačili su, po staroj praksi, aktuelni prvak Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda. Partizan je dovođenjem iskusnog Mladena Krstajića i Brazilca Klea pojačao svoje redove, dok je Crvena zvezda gotovo u potpunosti sa novim trenerom Vladimirom Petrovićem Pižonom renovirala tim.

Novosadska Vojvodina, takođe, nije sedela skrštenih ruku, nego je pod trenerskom palicom novog stručnjaka Dragoslava Stepanovića najavila da će se do kraja boriti sa Partizanom i Crvenom zvezdom za titulu prvaka.

Ostali klubovi formirali su timove onako kako im je guber to dozvoljavao. Prošlogodišnji hit prvenstva Javor iz Ivanjice prodao je osovinu tima, ali iz tog kluba najavljuju da neće nastupati sa belom zastavom.

Posle slabog starta prvaka države Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona i izuzetne partije Crvene zvezde na međunarodnoj sceni protiv Dinama iz Tbilisija, s velikom neizvesnošću se očekuje novi domaći duel najboljih srpskih klubova.

U prvom kolu se sastaju, subota, 17.30 sati:

Jagodina - Crvena zvezda

Napredak - Metalac

BSK - Mladi Radnik

Čukarički - Javor

Spartak - OFK Beograd

U 20.00 sati, Partizan - Borac

Nedelja, 17.30 sati:

Hajduk - Vojvodina (TV prenos na RTV1)

Rad - Smederevo.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajednica Superligaša obratila se javnosti

Izvor: Sport1.rs, 13.Avg.2009, 21:55

Zajednica Superligaša, na čelu sa predsednikom Branimirom Babarogićem, danas se obratila javnosti povodom početka novog prvenstva Jelen Super lige Srbije.Saopštenje vam prenosimo u celini:Poštovani ljubitelji fudbala, igrači, treneri i spotski radnici,Ovog vikenda počinje nova fudbalska sezona...

Nastavak na Sport1.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.