Festival japanske pop kulture u Domu omladine

Izvor: Glas javnosti, 04.Jul.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival japanske pop kulture u Domu omladine

BEOGRAD - Festival posvećen japanskoj pop kulturi, jubilarni peti "Japanizam" održaće se u Domu omladine Beograda od 5. do 8. jula, najavili su organizatori društvo Sakurabana i ambasada Japana u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg festivala i nagradne izložbe radova je "Fantasy" - zmajevi i vilenjaci, vitezovi i nindže, čarolije i supermoći, pirati i čudovišta, i sve ostalo što upotpunjuje japansku viziju fantastike.

Peti "Japanizam" otvoriće film "Berserk" iz prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine, rimejk slavne TV serije iz 1990tih koja, kao jedno od prvih ostvarenja koja su se pojavila sa srpskim titlom, uživa kultni status na našim prostorima, utičući na formiranje ukusa čitave generacije srpskih fanova.

U holu DOB u Art šoping zoni posetioce "Japanizma" za četiri festivalska dana očekuje unikatna odeća, nakit i radovi srpskih umetnika inspirisani Japanom.

Zatim štandovi izdavačkih kuća koje se bave stripom ili temama vezanim za Japan kao i gosti iz inostranstva sa različitom anime i manga robom koja je teško dostupna u Srbiji a u Game Room-u najnovije gaming konzole, turnir u video igrama.

Zanimljivi predavači će približiti posetiocima festivala karakterističan žanrovski fenomen poznat kao "Magical girl", a gost "Japanizma" je slavni ilustrator i profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Rastko Ćirić.

Na jubilarnom petom "Japanizmu" predstaviće se srpski sportisti ninđe, održaće se radionica japanskog manga stripa, origamija i iscrtavanja i rezanja papirnih figura.

Festival će zatvoriti Cosplay, na kome će posetioci videti kostime inspirisane japanskim animiranim filmovima, serijama i igrama, i slušati popularnu japansku muziku.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival "Japanizam" počinje sutra

Izvor: Akter, 04.Jul.2012

Festival posvećen japanskoj pop kulturi, peti "Japanizam" održaće se u Domu omladine Beograda od sutra do 8. jula

Nastavak na Akter...

Festival srpskog filma fantastike u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 04.Jul.2012

BEOGRAD, 4. jula 2012. (Beta) - Sedmi Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 18. do 21. oktobra u Domu omladine i Jugoslovenskoj kinoteci, a novina je da će pored domaćih filmova, u takmičarskom delu učestvovati i ostvarenja iz regiona, saopštili su u sredu organizatori festivala,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Mladi su gladni „Japanizma”

Izvor: Politika, 05.Jul.2012, 00:32

Peti festival posvećen dalekoistočnoj pop kulturi okupiće ljubitelje manga stripa i animacije..Kada se u sred dana u Beogradu pojave kao junakinje manga stripova – u mini korsetima, crnim čizmama sa visokim platformama i debelim slojem krejona i tamnog karmina, Isidora Vlasak i Jelena Jokanović...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.