Đelić: Moraćemo da menjamo zakon o akcizama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2011, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Moraćemo da menjamo zakon o akcizama

BEOGRAD -

Evropska komisija će zauzeti zvaničan stav da je Srbija uvođenjem dvostrukih akciza na naftne derivate prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, izjavio je večeras potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Đelić je Radio-televiziji Srbije rekao da će Srbija morati da menja zakon i da izjednači položaj domaćih i inostranih proizvođača naftnih derivata.

"Neformalna informacija koju sam dobio je da će Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komisija zauzeti zvaničan stav da je promenom Zakona o akcizama prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je Đelić na pitanje o tome.

Tokom izmena poreskih zakona, izglasavanjem amandmana koje je predložila Socijalistička partija Srbije akciza na gorivo iz uvoza povećana je više nego na gorivo koje proizvodi Naftna industrija Srbije, a izmene su stupile na snagu 1. januara.

Akciza na litar evropremijum goriva povećana je za 4,8 dinara za litar, na evrodizel za 6,6 dinara, a na bezolovni benzin BMB 95 za 30 para.

Akciza na motorne benzine sada iznosi 45 dinara po litru, dok akciza na evro bezolovne motorne benzine (BMB) 98 i evro premijum BMB 95 iznosi 49,5 dinara po litru. Akciza na dizel goriva je 35 dinara po litru, a na evro dizel 37 dinara po litru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐELIĆ: PREKRŠEN SPORAZUM, MORAĆEMO DA MENJAMO ZAKON

Izvor: Kurir, 20.Jan.2011

BEOGRAD - Evropska komisija će zauzeti zvaničan stav da je Srbija uvođenjem dvostrukih akciza na naftne derivate prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, izjavio je u četvrtak veče potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić...Đelić je Radio-televiziji Srbije rekao...

Nastavak na Kurir...

Izmenama zakona o akcizama prekršen S S P

Izvor: S media, 21.Jan.2011, 00:25

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić izjavio je sinoć da je dobio neformalnu informaciju da će Evropska komisija zauzeti stav da je izmenama Zakona o akcizama povredjen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S S P)...Djelić je, gostujući u Dnevniku Radio televizije...

Nastavak na S media...

EU: Srbija akcizama prekršila SSP

Izvor: B92, 21.Jan.2011

Beograd -- Evropska komisija će zauzeti zvaničan stav da je Srbija dvostrukim akcizama na naftne derivate prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU...foto: Ekonom:east..Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da će Srbija morati da menja zakon i da izjednači položaj...

Nastavak na B92...

Đelić: Mijenjaćemo zakon zbog akciza

Izvor: Capital.ba, 21.Jan.2011

BEOGRAD, Evropska komisija će zauzeti zvaničan stav da je Srbija uvođenjem dvostrukih akciza na naftne derivate prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom - izjavio je u četvrtak potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić. Đelić je za RTS rekao da će Srbija morati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.