Dečak-novinar (14) ubijen dok je izveštavao s prve linije fronta u Siriji (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Izvor: Blic, 25.Maj.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak-novinar (14) ubijen dok je izveštavao s prve linije fronta u Siriji (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Omar Katifan, 14-godišnji aktivista koji je izveštavao iz Sirije, poginuo je 21. maja, dok je bio na zadatku na jugu zemlje u blizini granice sa Jordanom.

PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da se na kraju ovog teksta nalazi video snimak koji bi mogao da uznemiri osteljive osobe

Omladinski medijski projekat Dokumenti iz Sirije javio je za njegovu smrt, a sirijski informativni blog Jala Surija nazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga je “dušom Sirije”.

Sukobi u Siriji, kao i u drugim zemljama “arapskog proleća”, obeleženi su porastom građanskog novinarstva, pri čemu žitelji-novinari izveštavaju sa terena na kome se odvijaju borbe između režimskih i pobunjeničkih snaga.

Mnogi od njih su dospeli u zatvor, mnogi su doživeli mučenje, a mnogi su i poginuli dok su pokušavali da iznesu priču o revoluciji u svet.

U sukobima su veliku cenu platila i deca. Veruje se da je do sada nastradalo na hiljade dece.

VIDEO > Dečak novinar ubijen u Siriji (NAPOMENA: Upozoravamo čitaoce da se gledanje video snimka ne preporučuje osetljivim osobama):

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak – novinar (14) ubijen dok je izveštavao sa prve linije fronta! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2013

Omar Katifan (14) dečak koji je izveštavao iz Sirije zverski je ubijen dok je bio na zadatku na jugu zemlje u blizini granice sa Jordanom

Nastavak na Telegraf.rs...

Dečak novinar (14) poginuo na prvoj liniji borbe

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013

Dečak Omar Katifan (14), koji se "igrao" novinara na prvim linijama borbe u Siriji, poginuo je 21. maja na jugu zemlje "na zadatku"...Kad deci ukradu detinjstvo: Omar Katifan  ..Omar je bio deo omladinskog medijskog projekta "Dokumenti iz Sirije", pripadnik takozvanog "građanskog novinarstva", koje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.