Dečak - novinar (14) ubijen dok je izveštavao sa prve linije fronta! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Omar Katifan (14) dečak koji je izveštavao iz Sirije zverski je ubijen dok je bio na zadatku na jugu zemlje u blizini granice sa Jordanom

  • 5

Omar Katifan, 14-godišnji aktivista koji je izveštavao iz Sirije, poginuo je 21. maja, dok je bio na zadatku na jugu zemlje u blizini granice sa Jordanom.

Omladinski medijski projekat Dokumenti iz Sirije javio je za njegovu smrt, a sirijski informativni blog Jala Surija nazvao ga je “dušom Sirije”.

Sukobi u Siriji, kao i u drugim zemljama “arapskog proleća”, obeleženi su porastom građanskog novinarstva, pri čemu stanovnici-novinari izveštavaju sa terena na kome se odvijaju borbe između režimskih i pobunjeničkih snaga.

Mnogi od njih su dospeli u zatvor, mnogi su doživeli mučenje, a mnogi su i poginuli dok su pokušavali da iznesu priču o revoluciji u svet.

U sukobima su veliku cenu platila i deca. Veruje se da je do sada nastradalo na hiljade dece.

POGLEDAJTE UZNEMIRUJUĆI VIDEO OVDE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za Bossa

    25. maj 2013 | 18:54

    Pa sta cesas,pakuj se i idi u borbu protiv Asada. Junacino.

  • BOSS

    25. maj 2013 | 14:31

    To je to djubre Asad koga vole ovde u Srbiji i koji nebira zrtve.A kad srbi nekog vole on ili je neki diktator ili je psihicki bolesnik.Dokazano!

  • Duka

    25. maj 2013 | 16:43

    Hahaha Boss bices boss kada te izujem majmune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA