Zvezda šampion Srbije po 27. put!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 03:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda šampion Srbije po 27. put!

Fudbaleri Crvene zvezde postali su i zvanično šampioni Srbije, pošto je Vojvodina danas pobedila drugoplasirani Čukarički, koji sada ne može da dostigne prvoplasirani tim.

Zvezda sada ima devet bodova više i meč manje od Čukaričkog, a do kraja takmičenja ostala su još tri kola. Čak i ako Zvezda ne osvoji nijedan bod u poslednje četiri utakmice, a Čukarički sve pobedi, crveno-beli su osvojili više bodova u regularnom delu sezone.

Zvezdi je ovo 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << titula prvaka države, po čemu je rekorder.

Grof čestitao titulu navijačima Crvene zvezde

Nakon što je saznao da je Crvena zvezda i zvanično postala šampion Srbije, trener crveno-belih Miodrag Božović je rekao:

"Želim da čestitam na tituli pre svega svim navijačima Crvene zvezde, jer su nam uvek bili 12. igrač i davali veliku podršku. Žao mi je zbog tragedije koja se dogodila u Čačku, ali verujem da sada ipak ima razloga za zadovoljstvo. Bili smo prvi na tabeli od, praktično, decembra, ali sada smo i formalno overili titulu. I još jednom želim da je čestitam svim navijačima Crvene zvezde", reči su Miodraga Božovića.

Zvezda minimalno pobedila Voždovac

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Vračaru Voždovac sa 1:0, u 34. kolu Super lige, i tako ostvarili prvi trijumf posle tri utakmice.

Trijumf crveno-belima doneo je Predrag Sikimić golom u 58. minutu meča.

Zvezda je bila dominantna i napadala, dok se Voždovac branio. U prvom poluvremenu se nije desilo maltene ništa vredno pomena, osim dva šuta koja nisu ni bila u okvir gola.

Zvezda je drugo poluvreme počela nešto agresivnije, a povela je kada je napravljen prekršaj na oko 18 metara sa leve strane šesnaesterca. Luis Ibanjes izveo je taj udarac, a loptu je na zemlji dokačio Sikimić i samo je prosledio iza leđa golmanu Marku Miloševiću.

Voždovac je posle tog gola počeo da igra ofanzivnije i krenuo je u napad, ali nije stvorio prave šanse. Zvezda je tada počela da koristi dodatni prostor, ali nije pravila izgledne šanse, tako da je meč mirno priveden kraju.

Božović: Nismo valjda toliko glupi da ispustimo prednost

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je u današnjoj utakmici sa Voždovcem bila najvažnija pobeda i da misli da njegova ekipa nije glupa da izgubi bodovnu prednost koju ima.

"Za nas su najvažnija bila tri boda i da pobedimo Voždovac. Imamo još četiri utakmice, nadam se da nismo toliko glupi da ispustimo prednost", rekao je Božović novinarima posle utakmice na Vračaru.

Prema Božovićevim rečima, utakmica nije bila "uopšte laka", s obzirom na to da je Voždovac dobra i iskusna ekipa "bez obzira na seriju poraza".

On je naveo da je teren na stadionu na Vračaru "svima bio protivnik", ali da nije bio loš, s obzirom na vremenske uslove.

Kada je reč o strelcu Predragu Sikimiću, Božović je kazao da je napadač crveno-belih profesionalac koji dobro radi i da mu je drago što mu se to vraća golovima.

Protiv Voždovca je nastupio i Nenad Gavrić, koji je imao malu minutažu tokom sezone.

"Gavrić isto tako dobro trenira, hteo sam i ranije da mu dam šansu, ali smo se istanjili sa bodovima pa smo morali da pustimo one koji su najviše igrali", rekao je Božović.

Trener Voždovca Bratislav Živković istakao je da mu je drago što je gol dao baš Sikimić, nekadašnji igrač tog kluba.

"Jako mi je drago što je Sikimić dao gol, to je kvalitetan momak i dobar igrač, ako je neko morao da da gol, neka je to on", dodao je Živković.

On je kazao da je zadovoljan kako se njegova ekipa suprotstavila Zvezdi.

"Taktički smo dobro odigrali, sa podmlađenom ekipom. Hteli smo da namučimo Zvezdu, uspeli smo u tome, ali Zvezda je kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom. Zvezda je ove godine dominirala i sasvim zasluženo oborila sve rekorde i sasvim zasluženo osvaja ovu titulu", kazao je Živković.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.