TODORIĆ: ZA DUGOVE ZVEZDE, KRIVO KRATKO PAMĆENJE, A NE PARTIZAN

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TODORIĆ: ZA DUGOVE ZVEZDE, KRIVO KRATKO PAMĆENJE, A NE PARTIZAN

BEOGRAD - Sportski direktor najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba Partizana Dragan Todorić reagovao je danas na optužbe generalnog menadžera Crvene zvezde Mirka Pavlovića da država pomaže samo crno-belima, dok crveno-beli grcaju u dugovima.

- Zanimljivo je da čovek koji je bio na funkciji u klubu koji je od 2000. do 2007. bio evropski projekat, ima tako kratko pamćenje i da zaboravlja koliko je sponzora imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njegov klub. Nije nam drago što se komšije nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji, ali pre obraćanja javnosti sa zamenjenim tezama, trebalo bi da se zapitaju kako je sa toliko sredstava uloženih u evropski projekat došlo do duga od devet miliona evra. Da li su za to krivi Partizan i država- upitao je Todorić.

Funkcioner Partizana ukazao je i na čudnu koincidenciju da više klubova u okviru Sportskog društva Crvene zvezda gotovo istovremeno napada Partizan.

- Čudan je talas obraćanja iz komšijskog tabora. Počelo je sa fudbalom, potom su se istom pesmom oglasili rukometaši, a sada i košarkaški klub. Očigledno je da je iz nekog centra počela sinhronizovana kampanja protiv Sportskog društva Partizan. A nisam siguran da sve ovo ima veze samo sa sportom, već mi se čini da u velikoj meri prevazilazi njegove okvire i ima šire dimenzije- kaže Todorić.

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da je obraćanje Pavlovića slučajno došlo uoči predstojećeg večitog derbija.

- Nećemo dozvoliti da se podgrevaju tenzije pred večiti derbi. Vidim da ponovo pokušava da se upotrebi scenario iz dana kada su se dešavali razni incidenti na derbiju. Ukazivanje javnosti na podizanje tenzija samo je prvi korak da predupredimo moguće probleme. Imamo iskustva šta treba da radimo ukoliko se takva tendencija nastavi- rekao je Todorić.

Sportski direktor šampiona Srbije osvrnuo se i na sve češće optužbe da je Partizan "državni projekat".

- Da je Partizan državni projekat ne bi imao budžet između dva i tri miliona evra, već daleko veći. Ne bi svake sezone odlazila po petorica igrača, a ove čak sedmorica, već bismo ih zadržali i možda jurišali na titulu prvaka Evrope. Krvavim radom i rezultatima u poslednjih deset godina došli smo do toga da prvi put ove godine imamo nešto stabilniju finansijsku situaciju. Voleli bismo da smo državni projekat, ali nismo- rekao je Todorić i dodao da će Partizan ostati naš najuspešniji košarkaški kolektiv.

Čelnik Partizana je komentarisao i ideju o formiranju profesionalne lige Srbije, o kojoj se u poslednje vreme dosta govori.

- Oni koji su svojevremeno rušili Ligu Srbije, sada se predstavljaju kao njeni spasioci. A iza svega stoje isključivo privatni interesi. Uostalom, da se pojedinci nisu pre nekoliko godina vodili isključivo ličnim interesima i da smo tada zajednički nastupali na sastancima, imali bismo daleko bolje pozicije u Jadranskoj ligi- rekao je Todorić.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.