Sjajna uvertira u derbi, Zvezda rutinski protiv Bačke

Izvor: RTS, 25.Feb.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna uvertira u derbi, Zvezda rutinski protiv Bačke

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bačku u Bačkoj Palanci 3:0 (2:0) u prvoj utakmici 23. kola Superlige i napravili najbolju moguću uvertiru u 153. večiti derbi.

Zvezda je ostvarila 19. pobedu u ligi i prva je na tabeli sa 60 bodova, devet više ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i utakmicom više od Partizana, koji od 17 časova u Beogradu igra protiv Borca. Bačka je pretrpela 15. poraz i pretposlednja je na tabeli sa 18 bodova.
Zvezda je povela u petom minutu kada je posle dodavanja Gelora Kange, Boaći uspeo da se oslobodi jednog protivničkog igrača i poslao loptu u mrežu.
Boaći je nekoliko minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je glavom poslao loptu pored stative.
Beogradski tim je napadao, ali Boaći, Damijen le Talek i Dušan Anđelković nisu uspeli da savladaju golmana Ivana Konovalova.
Crveno-beli su udvostručili prednost u 38. minutu, kada je Boaći postigao svoj drugi gol, ponovo posle Kangine akcije. Bačka u prvom delu igre nije napravila nijednu ozbiljnu šansu.

Zvezda je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, a u 52. minutu sudija Milan Ilić dosudio je jedanaesterac za crveno-bele pošto je smatrao da je Milan Klisura povukao za dres Le Taleka. Klisura je zbog toga dobio drugi žuti karton i isključen je, a Donald Mičel je izveo penal, ali je pogodio stativu.
Posle toga Zvezdini fudbaleri su promašili nekoliko prilika, a od 65. minuta imali su i dva igrača više, pošto je Strahinja Manacanović dobio drugi žuti karton, jer je šutnuo loptu nezadovoljan sudijskom odlukom.
Posle toga Zvezda je bezuspešno napadala, a Bačka je dobru priliku propustila u 90. minutu pošto je Luka Vuković iz izgledne situacije loše zahvatio loptu.
Konačan rezultat postavio je Adžić atraktivnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.
U narednom kolu Zvezda će 4. marta na svom terenu igrati protiv Partizana, a Bačka u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zahovičev sin rešio slovenački derbi

Izvor: B92, 26.Feb.2017, 09:59

Fudbaleri Maribora savladali su najvećeg rivala Olimpiju 1:0, u velikom derbiju Slovenije. Maribor je trećom pobedom u poslednjih pet kola stekao tri boda ispred Olimpije na prvom mestu na tabeli posle 22 kola u Prvoj ligi Slovenije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.