Može i ovako: Postoji i lepa strana derbija /FOTO/

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može i ovako: Postoji i lepa strana derbija /FOTO/

Jedina svetla tačka na 148. večitom derbiju bili su navijači, ali oni pravi, koju su na "Marakanu" došli zbog fudbala, a ne oni koji sebe tako nazivaju.

Već smo pisali kako zvezdaši i partizanovci mogu zajedno - ona je nosila crno-beli, on crveno-beli dres i nasmejani su, jer vole svoj klub.

Bilo je još njih kojima mržnja prema večitom gradskom rivalu nije u prvom planu, već ljubav prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klubu čije su im boje u srcu.

Oni su krasili tribine stadiona "Rajko Mitić", koji je celo poluvreme bio poprište tuče i haosa koji je završen razbijenim glavama. Bilo je i golorukog zaletanja na "protivnika" sa upaljenom bakljom, i to sve pred očima mališana.

Kad su se neredi smirili, najvatrenije pristalice su pokazale da mogu da pošalju i lepu sliku. Potrebni su bili samo dlanovi i zastave...

... a nije izostala ni neizbežna pirotehnika kada se igra derbi.

U drugom poluvremenu su "grobari" odgovorili "delijama", ali ne pesnicama, već podrškom crno-belima i navijanjem na južnoj tribini, odakle je usled velike bakljade i dimna zavesa koja je izazvala prekid od pet minuta.

Derbi se ipak nekako završio, bez pobednika i golova, sa nadom da će uslediti korenite promene kako se nemile scene više ne bi ponavljale.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.