Milinković: Hoću da se danima priča o ovom derbiju! Pitajte Sašu Ilića šta sam mu rekao...

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković: Hoću da se danima priča o ovom derbiju! Pitajte Sašu Ilića šta sam mu rekao...

Trener crno-belih uverava da se Brazilac Fabrisio oporavio, a pred duel sa Crvenom zvezdom nahvalio Ibanjeza, Donalda, Kataija i kolegu Božovića

Samo da rata ne bude! Horor scene iz aprilskog susreta na Marakani danima su se vrtele kako na ovdašnjim, tako i inostranim TV stanicama, a pred 149. večiti susret iz Partizana poručuju da im je jedna od bitnijih želja, osim one da pobede, da derbi prođe bez incidenata.

"Nadam se dobroj igri oba tima, rezultatskoj neizvesnsti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i verujem da će fudbalska Srbija o meču između Zvezde i nas moći da priča danima. Jesmo rivali, uvek ćemo i biti, ali bih voleo da sve protekne u fer duhu: da počev od igrača, preko trenera do sudija svako radi svoj posao. Nismo ostrašćeni, ne daj Bože da se priča o mržnji ili tenzjama. Kao čoveku sporta želja mi je da se posle meča govori o fudbalu i lucidnim potezima", precizirao je Zoran Milinković.

Trener crno-belih nije želeo da otkriva koji će tim poslati na utakmicu u kojoj navijači zahtevaju ultimativnu pobedu, ali je napomenuo da se od povrede butnog mišića oporavio brazilski štoper Fabrisio Dornelas i da će biti u konkurenciji za prvih 11.

"Svi igrači su zdravi. Fabrisio je trenirao sa ekipom, zaradio je nezgodnu povredu, ali je pokazao visok stepen profesionalizma. Prve prognoze nisu bile dobre, a onda je uz dosta terapija i njegovom željom, uz bolne grimase, juče odradio trening".

Milinkovića jednako raduje i činjenica da se od povrede skočnog zgloba isto tako ponašao i Valeri Božinov.

"Poput Fabrisija, bio je i Valeri posvećen tome da se što pre oporavi. Zdrav je, a procenu njegovog fizičkog stanja, s obzirom da dugo nije trenirao, donećemo na osnovu detaljnih analiza".

Dakle, za sad se ništa ne zna. Bar je javno, pa ne bi bilo iznenađenje da Milinković opet iznenadi Zvezdu, kao što je to učinio proletos kad je Petra Grbića promovisao u klasičnog špica.

"To je tada bilo tako, imamo nekoliko opcija, razmišljamo o nekoliko stvari, na bazi analiza".

Tema za razmišljanje je i kako će Saša Ilić izjednačiti rekord Momčila Vukotića po broju derbija (25). Od prvog, 46. ili 70. minuta?

"Kad sam došao u Partizan rekao sam Saši Iliću: kad je Zoran Milinković u pitanju kao šef stručnog štaba ti si za mene uvek starter. To se pitanje ne postavlja. Samo je pitanje određene utakmice i zahteva. Saletova pomoć je potrebna ovoj ekipii, on mnogo znači i nama u stručnom štabu. Evo, pitajte Sašu šta sam mu rekao".

Parni valjak u derbi ulazi sa treće pozicije na tabeli i trenutno pet bodova manje od lidera Crvene zvezde.

"Ne zaboravite da Partizan ima utakmcu manje. Važan je ovaj derbi, ali ćemo na kraju videti šta nam donosi novi format takmičenja. Bitno je šta će biti sutra, a još bitnije šta će biti na kraju. Apsolutno verujem da ćemo se sutra veče približiti Zvezdi na tabeli".

Milinković je ocenio da je Crvena zvezda značajno promenila sastav ekipe u odnosu na aprilski duel, hvali novajlije, kao i trenera Miodraga Božovića.

"Zvezda je napravila dosta stvari u minulom prelaznom roku. Time je pokazala svoju ambiciju, jer je oformila kvalitetan tim i dovela ostvarenog trenera, koji ima i rezultate u inostranstvu. Njegov rad veoma cenim. Ibanjez i Donald su prava pojačanja, Katai je igrač koji može da bude inspirisan za velike mečeve, a od mlađh su kvalitetni Grujić i Jović", zaključio je Zoran Milinković.

(foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.