Kovač: Alarmantno u srpskim klubovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Alarmantno u srpskim klubovima

Od italijanskog sjaja do srpskog bledila. Slobodan Kovač koji je poslednjih godina navikao na spektakularne utakmice na Apeninskom poluostrvu, poslednjih nedelja suočava se sa našom sumornom klupskom scenom, u kojoj ni duel Crvena zvezde i Partizana nije više odbojkaški praznik.

"Nažalost, srpska liga je mnogo loša. Ima ekipa koje su skup rekreativaca, bez uslova za rad, do veoma mladih timova kao što je Partizan, u kojoj igra i moj 17-godišnji sin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Davide. Situacija je alarmantna, loša, a ja ne znam šta treba da se uradi da bi bilo bolje",  priča Kovač.

Sjajni trener je nedavno neočekivano smenjen sa kormila Peruđe. Ali, Kovač je navikao da se uspesi brzo zaboravljaju, da nestrpljivi predsednici zbog nekoliko poraza lako pišu otkaze. Uostalom, slično je doživeo i prošle godine sa selekcijom Irana, koju je doveo do šestog mesta na svetu.

"Krivo mi je to što ove jeseni nijednom nisam mogao da računam na sve igrače. To je prouzrokovalo i poraze od najboljih ekipa. Ali, predsednik Peruđe Sirći je takav, voli da bude u centru pažnje, da vuče neočekivane poteze. Na kraju krajeva on je taj koji plaća. Ipak, i dalje verujem da Peruđa može da se bori za sve trofeje", naglašava Kovač.

Iskusnom stručnjaku prija podrška koju su mu dali igrači, navijači, novinari, sponzori...

"To i te kako godi. Pojedini navijači su govorili da više neće ići na utakmice, nekim sponzorima se nije ostajalo zbog mog odlaska. A da sam dobro radio, govore rezultati koji su usledili kada je ekipu preuzeo Bernandi", ističe Kovač.

Ekipi je najviše nedostajao Aleksandar Atanasijević, koji se nedavno oporavio od operacije.

"Bata je trebalo da bude operisan 10. jula, a ne mesec dana kasnije. To se odrazilo na igre i sigurno bismo sa njim od početka imali bolje rezultate. Kada se vratio, rasteretio je Zajceva, koji sada igra mnogo bolje", objašnjava Kovač.

U međuvremenu popularni Boba bio je jedan od kandidata za selektora Poljske. Nije ušao u uži izbor, ali ga to nije razočaralo:

"Kontaktirali su me, raspitivali se o mom ugovoru sa Peruđom. Imponovalo mi je to što su me zvali na razgovor. Jer, nije mala stvar kada te pozove svetski prvak. Sada imam nekoliko interesantnih ponuda iz inostranstva".

Nisam protiv Vanje

Slobodan Kovač je jedan od sedmorice zlatnih iz Sidneja koji je podržao Zorana Gajića za predsednika OSS. Međutim, smeta mu to što su neki tu podršku pogrešno protumačili:

"Ispalo je da smo protiv Vladimira Grbića. To nikako nije istina. Uostalom, naš glas nije mogao da odlučuje o pobedniku. Znam da Vanja nikad ne priznaje poraz. A, trebalo bi sa Zoranom Gajićem da radi na napretku OSS. Nisam previše upućen u rad organizacije, ali se nadam da će promene doneti boljitak".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Odbojka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.