VATERPOLO: Šteta, juniori bez finala

Izvor: Mondo, 09.Avg.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Šteta, juniori bez finala

Juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u utakmicu za titulu šampiona Sveta. Izgubila je od Španije na peterce 8:9, iako je vodila u većem delu utakmice.

Foto: MN Press

Nažalost, srpski juniori neće igrati u nedelju za titulu šampiona sveta. Ipak, jasno je da imamo i svetlu vaterpolo budućnost, ne samo sadašnjost!

Izabranici Vladimira Vujasinovića poraženi su u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Istanbulu, u polufinalu Svetskog prvenstva, od Španije, 8:9, posle peteraca.

Iako su mlađi "delfini" vodili u većem delu utakmice (4:2, 5:4), pobednik je odlučen izvođenjem peteraca, posle nerešenog ishoda na kraju četvrte četvrtine (5:5).

Španci su na kraju bili bolji (5:4), a Srbi će igrati za bronzu u nedljeu, protiv poraženog iz duela Mađarska - Rusija.

Španci su bolje počeli poveli 2:0 ali je naš tim do kraja prve četvrtine uspeo da izjednači golovima Manojlovića.

U drugoj četvrtini Drašović i Stojanović su obezbedili prednost od dva gola pred drugo poluvreme. U trećem delu su se Španci revanširali sa dva pogotka i rezultatom 4:4 se ušlo u poslednjih osam minuta. Srbija je povela golom Toholja ali je rival izjednačio 2,24 do kraja i golova više nije bilo.

Kod izvođenja peteraca, posle tri serije Srbija je imala prednost od jednog gola pošto su efikasni bili Gvozdanović, Drašović i Jovanović. Na žalost Španci su do kraja prve serije pogodili oba šuta dok su neuspešni bili Bakić i Janković pa je Španija u seriji pobedila 4:3 i plasirala se u finale.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.