Udovičić: Valjda nas Srbija neće razbiti...

Izvor: Mondo, 03.Avg.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Valjda nas Srbija neće razbiti...

Selektor vaterpolo reprezentacije SAD i nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić ima samo jednu želju pred četvrtfinalni duel na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Foto: MN Press/arhiva Dejan Udovičić

Srpska vaterpolo reprezentacija u utorak, od 20.30 časova (po srednjeevropskom vremenu, odnosno po "našem" vremenu) boriće se protiv selekcije SAD za plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju.

Uloga favorita je na srpskom timu. To kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i selektor američke reprezentacije, nekadašnji selektor Srbije - Dejan Udovičić.

"I jednima i drugima je ovo treće takmičenje i na izmaku smo snaga. Srbija je jedina ekipa koju skoro sigurno ne možemo da pobedimo. Za nas će to biti veliko iskustvo, čast nam je da igramo protiv nje", rekao je Udovičić.

SAD je prema njegovoj oceni, napravila ogroman uspeh ove godine, osvojila je Panameričke igre, kvalifikovala se na Olimpijske igre, a na SP je ušla među osam najboljih.

"Srbija je ubedljivo najjača ekipa ovde i iskreno se nadam da nas neće mnogo razbiti", dodao je Udovičić.

Uprkos ovim pohvalama, srpski vaterpolisti su oprezni.

"Amerikanci su nesrećno izgubili u Svetskoj ligi u borbi za treće mesto, na peterce od Brazila ali su se zatim revanširali na, za njih najvažnijem takmičenju - Panameričkim igrama. Tu su izborili olimpijsku vizu. Oseća se rad Dejana Udovičića koji je Amerikance značajno podigao u tehničko - taktičkoj pripremi. Sa druge strane ne treba da zaboravimo da su nas pobedili četiri puta na pripremama, da na nas njihov selektor odlično poznaje. Nemaju šta da izgube u duelu sa nama...", kaže kapiten srpskog tima Živko Gocić.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.