Smanjenje razlike između bogatih i siromašnih u borbi protiv populizma

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje razlike između bogatih i siromašnih u borbi protiv populizma

Smanjenje razlike između bogatih i siromašnih je ključno u izbegavanju destruktivnog rasta populizma, rekao je nemački ministar finansija Volfgang Šojble, izlagajući planove da pojača privatne investicije u Africi.

"Ukoliko ne uradimo ništa da promenimo to, možemo očekivati porast populističkih partija i demagoga, kao i porast nestabilnost širom sveta, sa svim negativnim efektima po održivi rast", rekao je u govoru u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vašingtonu.

On je dodao da se takva pojava već primećuje u nekim delovima sveta, govoreći na Globalnom infrastrukturnom forumu u Inter-američkoj banci za razvoj.

Šojble je među zvaničnicima koji prisustvuju prolećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke ove nedelje.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.